De Ochtend: vakantie boeken op internet

Twitteren onder werktijd, menige baas vindt het maar niks. Tegelijk wordt het online boeken van vakanties op kantoor oogluikend toegestaan, ‘want iedereen doet het’. Een beetje tegenstrijdig, nietwaar? Feit is dat we al sinds jaar en dag internet gebruiken om onze reizen en weekendjes weg te regelen. Oordeelde je vroeger nog vooral op basis van een idyllische strandfoto, tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden om er  achter te komen of een bestemming ook echt zo leuk is als het promopraatje van de lokale VVV belooft. Een paar handige online vakantietips op een rij.

 1. Slim je vakantie boeken begint natuurlijk bij prijsvergelijkers. Alleen voor vliegtickets zijn er al vele (zoals Vliegwinkel en Cheap Tickets) maar datzelfde geldt natuurlijk ook voor de all-in vakantie (Kras, D-Reizen, enzovoort). Standaardtip: vergelijk ook even de prijsvergelijkers met elkaar.
 2. Aanbieders van locaties of bestemmingen zijn natuurlijk altijd lyrisch. Wil je het echte verhaal horen, surf dan naar sites als Zoover en TripAdvisor. Daar vertellen de toeristen zelf wat ze van een hotel, strand of resort vinden.
 3. Een site die dat concept op een leuke manier helemaal heeft doorgevoerd, is Oyster,com. Daar zijn de promofoto’s naast de kiekjes van bezoekers gezet. Leuk concept. Zoek de verschillen!
 4. Wat ook helpt is de bestemming, en dan met name de ligging van je hotel, opzoeken op Google Maps. Dan zie je vanzelf of die vijfhonderd meter naar het strand ook echt vijfhonderd meter is. Of dat er een snelweg achter het hotel langs raast. Ook handig: Google Streetview, om alvast sfeer te proeven.
 5. Als je eenmaal geboekt hebt zijn er natuurlijk tal van online reisgidsen en apps voor je mobiele telefoon. Zelf sprak ik ooit eens met de bedenker van Youropi.
 6. En wil je delen met anderen waar je heen bent geweest? Gebruik dan de sociale reisnetwerken TripIt (onlangs voor 120 miljoen dollar gekocht door Concur) of Dopplr.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om je reis goed interactief voor te bereiden. Travel 2.0 noemen ze dat. Welke tools gebruik jij als je op vakantie gaat?

Online vakanties boeken stond deze maandag centraal in de internetrubriek van Radio Noord-Holland, vanaf 10:10 uur in het programma De Ochtend. Later op de dag terug te luisteren via het radio-archief.

Tags: , , , , , ,

4 Responses to “De Ochtend: vakantie boeken op internet”

 1. Tripsy.com Says:

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter. Arjan Burggraaf heeft gezegd: Internetdeskundige @JeroenMirck om 10.10 uur over het boeken van een vakantie via internet. […]

 2. Michel Says:

  Wat hebben ze dat leuk gedaan op Oyster.com. De meeste hotels maken inderdaad foto’s zodat alles er perfect uitziet, maar de werkelijkheid is 99% anders.

 3. Suzanna Says:

  De mooiste en meest Sfeervolle vakantiehuizen boekt u op
  http://www.eurorelais.nl
  Meer dan 90.000 vakantiewoningen bij EuroRelais!

 4. Sander Says:

  Paasvakantie 2012 aanbiedingen

  Deze nieuwe website is vooral informatief, maar ook een aardig hulpje bij het zoeken naar een leuke en passende vakantie.

Leave a Reply