De Eed

Tijdens de eerste raadsvergadering in 2011 van het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West zijn twee buitengewoon commissieleden officieel beëdigd: VVD’er Ton Stor en ikzelf. Allebei zijn we al sinds medio 2010 als commissielid (of simpeler gezegd: duo-raadslid) actief in de deelraad, maar door de stadsdeelfusie werd er met een oud reglement van orde (van Osdorp) gewerkt, waarin beëdiging niet was vastgelegd. Het nieuwe reglement (van fusiestadsdeel Nieuw-West) schrijft wel beëdiging van duo-raadsleden voor, dus werd dat op woensdag 19 januari 2011 alsnog gedaan. Hoewel het in een paar minuten gepiept is, blijft het toch een spannend moment. De hele zaal gaat staan, de raadsvoorzitter leest de (statig geformuleerde) eed en belofte voor en vervolgens zeggen we allebei: “Dat verklaar en beloof ik.” Direct na de beëdiging was er een borrel: een stuk minder formeel.

Tags: , , , , , ,

3 Responses to “De Eed”

 1. Eugene Says:

  Kijk die hand van Ronald Mauer. Die is niet voor jou, maar voor die VVD’er. Jij moet het doen met een schouderklopje. Van je eigen partij moet je hebben…
  Van deze kant: gefeliciteerd.

 2. Jeroen Mirck Says:

  @Eugene: Dank! Volgens mij gaf Ronald me wel een hand, hoor. En ach, feitelijk ben ik al maanden duo-raadslid, dus had deze beëdiging een hoog ceremonieel karakter. Toch vond ik het een bijzonder moment.

 3. Eugene Says:

  Je hebt gelijk. Na zorgvuldige bestudering van de beelden kom ik ook tot die conclusie. Mijn excuses. Is inderdaad een bijzonder moment. Nogmaals: van harte.

Leave a Reply