TEDxAmsterdam in beeld

Claron McFadden, #TEDxAms

De tweede editie van TEDxAmsterdam zorgde weer voor veel buzz. Inspirerende optredens, zoals de freestylende operazangeres Claron McFadden, brachten de tongen in beweging, met name op Twitter. Een terugblik in beelden.

Zelf was ik aanwezig bij een simulcast van het evenement (oftewel: een live-stream op een bijzondere locatie), aangezien mijn werkgever Deloitte die als (nieuwe) sponsor mocht organiseren. Dat gebeurde op de bovenste verdieping van de Maastoren, het hoofdkantoor van Deloitte. TEDxAmsterdam in Rotterdam dus. Gevolg: mijn foto’s van de sprekers bevatten de strepen van onze videowand. Een creatieve gezicht.

Pep Rosenfeld, #TEDxAms

Jon ‘Pep’ Rosenfeld, stand-up comedian van Boom Chicago, viel in als presentator van TEDxAmsterdam omdat Joris Luyendijk zich ziek had afgemeld. Goed voor de komische noot, maar er waren nu wel erg veel komische noten. TEDx is geen grap.

Iceman Wim Hof, #TEDxAms

Een man die wel terecht de show stal in de Stadsschouwburg, was de ‘iceman’ Wim Hof, die net als daags tevoren bij De Wereld Draait Door ook nu weer halfbloot plaatsnam in een bak vol ijs. Na afloop van zijn act zei hij: “Cold can be a warm friend.”

Aubrey de Grey, #TEDxAms

Aubrey de Grey wil andere grenzen verleggen: hij gelooft dat de mens op termijn gerust duizend jaar oud zou kunnen gaan worden. Zijn razendsnelle betoog over biotechnologie en ouderdom vergde veel aandacht, maar was een inhoudelijk hoogtepunt van de dag.

Bart Koolen, #TEDxAms

Een toekomstige TED Talk-hit wordt ongetwijfeld de gebarentaal van Bart Koolen, die met een voice-over en driftige armbewegingen feilloos schetste hoe een dove in het leven staat. Zou hij ooit zijn gehoor terug willen krijgen? Nee, want dan zou hij opnieuw moeten leren leven.

Jean-Marc van Tol (Fokke & Sukke)

Gespot: Jean-Marc van Tol tekende TEDx-cartoons van Fokke & Sukke.

Er waren ook een paar echte helden: wat te denken van cabaretier Hans Teeuwen (maar die was niet via de live-stream te zien) en acteur/regisseur Rutger Hauer? De filmster praatte weliswaar via Skype met de zaal, maar hij tekende wel voor een prachtige oneliner: “Perfection is for dead people.” Dat was slechts één van de vele inspirerende prikkels die ik meenam naar huis. TEDx was een geslaagd event.

Rutger Hauer, #TEDxAms

Tags: , , , , , ,

4 Responses to “TEDxAmsterdam in beeld”

 1. Topsy.com Says:

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter […] Fotoverslag van #TEDxAms (met o.a. Rutger Hauer, Claron McFadden en #IceMan Wim Hof)

 2. Norris Says:

  Absolutely love the new design. I loved the information.
  Thanks for your excellent write.

 3. JeroenMirck.nl » Extra TED Talk: WeForest.com Says:

  […] Iedereen was het er over eens: de tweede editie van TEDxAmsterdam was wederom een inspirerend event. In het kielzog van de bijeenkomst in de Stadsschouwburg werden in het hele land zo’n veertig simulcasts georganiseerd: live-streams op speciale locaties. Ook Deloitte, sinds dit jaar partner van TEDx, was gastheer van zo’n simulcast. Met live een extra spreker: Marie-Noëlle Keijzer van WeForest.com. Het werd vooraf op Twitter ‘de hoogste simulcast van Nederland’ genoemd: een kleine honderd topmanagers, ondernemers en high potentials kwamen bijeen op de 44e en hoogste verdieping van de Maastoren, het Rotterdamse hoofdkantoor van Deloitte. Hoe de sprekers in Amsterdam overkwamen op een groot scherm, kun je zien in dit fotoverslag. […]

 4. JeroenMirck.nl » Invloedrijk op internet Says:

  […] Wie zijn er in Nederland dan wel invloedrijk online? Toeval of niet: Nieuwe Revu publiceert deze week in zijn kerstnummer een lijstje. Geen ranglijst, maar wel dertig interessante namen. Serial entrepreneur Boris Veldhuijzen van Zanten siert de openingspagina, waarna nog enkele andere Nieuwe Invloedrijken volgen. Van trendblogger Nalden tot organisator Jim Stolze van TEDxAmsterdam. Van Kleertjes.com tot de vrouwelijke techblog Dutch Cowgirls. Voor ieder wat wils. […]

Leave a Reply