Extra TED Talk: WeForest.com

Iedereen was het er over eens: de tweede editie van TEDxAmsterdam was wederom een inspirerend event. In het kielzog van de bijeenkomst in de Stadsschouwburg werden in het hele land zo’n veertig simulcasts georganiseerd: live-streams op speciale locaties. Ook Deloitte, sinds dit jaar partner van TEDx, was gastheer van zo’n simulcast. Met live een extra spreker: Marie-Noëlle Keijzer van WeForest.com.

Het werd vooraf op Twitter ‘de hoogste simulcast van Nederland’ genoemd: een kleine honderd topmanagers, ondernemers en high potentials kwamen bijeen op de 44e en hoogste verdieping van de Maastoren, het Rotterdamse hoofdkantoor van Deloitte. Hoe de sprekers in Amsterdam overkwamen op een groot scherm, kun je zien in dit fotoverslag.

Om iets extra’s toe te voegen aan de simulcast in Rotterdam besloot Deloitte om naast de videovertoning ook een eigen spreker te programmeren. De keuze viel op Marie-Noëlle Keijzer, CEO van de NGO WeForest.com. Zij kreeg ruimte voor haar eigen ‘TED Talk’ in de Rotterdamse Maastoren.

Waarom WeForest? Oprichter Bill Liao stond enkele maanden geleden op het zusterevenement TEDxChange, dat helemaal in het teken stond van duurzaamheid. Eén van de sprekers daar kon een plek verdienen in het programma van het ‘grote’ TEDx. Die plek ging net niet naar WeForest, maar de aanwezige Deloitters waren dermate onder de indruk dat ze WeForest benaderden voor de simulcast in Rotterdam.

Liao zelf kon niet, maar zijn CEO Marie-Noëlle Keijzer maakte graag van de uitnodiging gebruik. In de Maastoren lichtte ze het concept van WeForest toe: de stichting heeft als doel om meer bomen te planten om zo de mondiale ontbossing tegen te gaan. Deze missie komt voort uit de filosofie van oprichter Liao, die dat ooit als volgt verwoordde: “We don’t care who plants the trees as long as they are planted in a sustainable way.”

De aanwezigen hoefden geen spreker te missen om naar Keijzer te luisteren: ze sprak in de eerste pauze van het video-programma. Na de lunch begon ‘TEDxRotterdam’ iets vroeger dan het hoofdstedelijke hoofdevenement, zodat de aanwezigen in de havenstad konden discussiëren met de CEO van WeForest over de verdere uitrol van het duurzame project. Menigeen beloofde zelf een aantal bomen te adopteren.

De extra spreker sloot goed aan op het hoofdprogramma, waar ook Howard-Yana Shapiro en Peter Westerveld spraken over het redden van de natuur. Om nog maar te zwijgen over Sarah Darwin, die met haar gedreven verhaal over haar befaamde overgrootvader misschien wel de beste spreker was van een dag vol inspiratie.

2 Responses to “Extra TED Talk: WeForest.com”

  1. Topsy.com Says:

    This blog was mentioned on Twitter […] Extra #TEDx Talk: #WeForest

  2. Jeroen Mirck Says:

    Bekijk hier een videoverslag van de simulcast in de Maastoren:
    http://comicbase.posterous.com/video-inspired-by-tedx

Leave a Reply