Car Crash

Dressed up like a car crash
The wheels are turning but you’re upside down

Vanmorgen passeerde ik de plek waar net een dodelijk auto-ongeluk had plaatsgevonden.

Onderweg van Amsterdam naar Utrecht zag ik in de brede, diepe middenberm van de A2 een zwaar gehavende personenwagen liggen, die door de vangrail was geschoven. Het autowrak was omringd door politie- en brandweerwagens. Het lag er als een aan alle kanten gebutste bal, kwetsbaar en eenzaam. De chauffeur was niet zichtbaar. Zat hij nog in het wrak of was hij inmiddels door een ziekenwagen afgevoerd? De klinische setting, waar wij allemaal langs reden alsof er niks aan de hand was, gaf me een kil gevoel van binnen.

Later op de dag las ik dat de automobilist het ongeluk niet had overleefd. In mijn hoofd hoorde ik muziek: ‘Stay’ van U2. “Dressed up like a car crash, the wheels are turning but you’re upside down.” Ik was er ondersteboven van.

Three o’clock in the morning
It’s quiet and there’s no one around
Just the bang and the clatter as an angel runs to ground
Just the bang and the clatter as an angel hits the ground

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “Car Crash”

  1. Spems Says:

    Mooie blog. Echt!

  2. Michael Minneboo Says:

    Dat soort dingen zijn heftig. Om ons heen gebeuren allerlei nare dingen. Het lijkt kil om daar zelden bij stil te staan, maar als je er wel iedere keer bij stilstaat, lijkt me dat ook niet goed voor je.

Leave a Reply