Blogpijn

Liever dan ooit zou ik de wereld willen zeggen
Wat mijn visie is op alles wat gebeurt
Nee, ik wacht nu niet meer netjes op mijn beurt
Ik zal iedereen mijn mening voor gaan leggen

De relevantie van mijn intellect zal blijken
Of ik ga hard op mijn bek, maar wat dan nog?
Toevallig heb ik momenteel een blog
Ik zal het wereldwijde web wel eens verrijken

Geniet van mijn gedachten en hoe ik ze omschrijf
Mijn slapeloze nachten zorgen dat ik bezig blijf
Maar omdat ik dag en nacht schrijf, is er iets dat mij bevreest.
Zou er echt een mafkees zijn die al die rommel leest?

Liever dan ooit sta ik niet stil bij die gedachte
Ik wil hem wissen via control alt delete
Maar tot mijn grote wanhoop en verdriet
Helpt geen knop mijn blogpijn te verzachten

Ik ga nu weer genieten van mijn vrijheid
Ik had me in dit avontuur vergist
Het gaat niet om wat je weet, maar wat je wist
Daarom delete ik nu mijn volle schijf aan wijsheid

Dit pleziergedicht is niet van mij, maar van mijn broer Vincent Mirck. Behalve hoofdredacteur van RaboNieuws is hij ook zanger en tekstschrijver van de band Goed Volk. Vincent mailde me deze tekst toen hij las dat ik de uitdaging met mezelf was aangegaan om een maand lang elke dag te bloggen. “Wie weet heb je een keer een dag geen inspiratie. Haha, dan mag je dit gedichtje nog eens in acht nemen of herpubliceren.” Vandaag had ik de hele dag mensen over de vloer om mijn verjaardag te vieren. Niet echt tijd om te bloggen, dus zet ik vandaag ‘Blogpijn’ in als joker. Dank, Vince!

Tags: , , ,

2 Responses to “Blogpijn”

  1. Topsy.com Says:

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter […] Blog @JeroenMirck: Blogpijn

  2. JeroenMirck.nl » Elke Dag Bloggen Says:

    […] Het zit er nu officieel op: mijn actie #ElkeDagBloggen. Een hele maand lang heb ik me aan het aloude bloggersadagium gehouden: trouw elke dag een blogpost schrijven. Dat gebeurt tegenwoordig steeds minder vaak, omdat veel bloggers ook gewoon nog een drukke baan of jong gezin hebben. Of beide. En dat gaat natuurlijk voor. Bovendien is het ‘snelle werk’ deels verschoven naar andere sociale media als Twitter en Facebook.

    Om mezelf te testen ben ik de uitdaging aangegaan om dagelijks een volwaardige posting te produceren. Ik was benieuwd waar ik tegenaan zou lopen: tijdgebrek, writer’s block of zelfs desinteresse? Zou ik anders gaan schrijven? Andere onderwerpen aanroeren? Persoonlijker worden of juist zakelijker? In de praktijk veel het enorm mee. Ik heb slecht één keer een joker ingezet. En eigenlijk was ik op 31 december al klaar, omdat ik de vier dagen voor mijn aankondiging (op 5 december) nog geen dag had gemist. […]

Leave a Reply