De Ochtend: Sinterklaas op internet

Het heerlijk avondje is bijna gekomen: heel Nederland viert op 5 december weer Sinterklaas. De goedheiligman koopt zijn cadeautjes steeds vaker online, maar ook andere zaken voor het Sinterklaasfeest kun je op internet regelen, zoals lootjes trekken en gedichten schrijven. Voor De Ochtend op Radio Noord-Holland zet ik een paar handige Sint-sites op een rij.

 1. Lootjes trekken? Het is een beetje kort dag, maar ik sprak dit weekend een vriend die dat nog niet had geregeld. Daarvoor hoef je al lang niet meer allemaal bijeen te komen. Er zijn tal van sites waar je virtueel lootjes kunt trekken, zoals deze (met ook tips voor gedichten, surprises en cadeaus), deze en deze, maar je kunt ook terecht bij die bekende webwinkel waar je vermoedelijk ook al wat cadeaus hebt gescoord.
 2. Surprise maken? Afgezien van het kopen van alle cadeautjes gaat het meeste werk toch vaak zitten in het maken van een originele surprise. Worstel je daar ook altijd weer mee, kijk dan op sites als Knutsel Idee (webbouwen kunnen ze niet, surprises bouwen wel), Sinterklaas Surprise Service of Hobby.blogo.nl. Daar vind je soms kant en klare ideeën: uitprinten en plakken maar!
 3. Gedicht schrijven? Ook dat kun je perfect online laten doen. Er zijn diverse rijmwoordensites, kant en klare gedichten en zelfs een Rijmmachine (1,30 euro per gedicht), gebaseerd op teksten van Rutger Kiezebrink van Genootschap Onze Taal. Wie geen zin heeft om veel te zoeken, kan al deze varianten vinden op Sinterklaasgedichten.com.
 4. Cadeau kopen? Dat doe je natuurlijk pas na het raadplegen van iemands verlanglijst op Lijstje.nl. Ook handig voor verjaardagen.

Mocht je er ondanks al deze tips niet uitkomen, dan kun je het ook gewoon zelf aan Sint Nicolaas vragen. Sinds enkele jaren zit de goedheiligman ook op Twitter, waar hij als @SintNicolaas vragen van zoete en stoute mede-twitteraars trouw beantwoordt. Je kunt ook terecht bij @ZwartePiet.

Sinterklaas en WikiLeaks staan deze maandag centraal in de internetrubriek van Radio Noord-Holland, vanaf 10:10 uur in het programma De Ochtend. Later op de dag terug te luisteren via het radio-archief.

Tags: , , , , ,

5 Responses to “De Ochtend: Sinterklaas op internet”

 1. Topsy.com Says:

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter […] #Sinterklaas op internet, straks bij #RTVNH. Hoe regel je #lootjes, #gedichten en #surprise voor @SintNicolaas?

 2. Sintidee.nl Says:

  Kom je er met deze tips nog steeds niet uit? Kijk ook even op http://www.sintidee.nl of gebruik #Sintidee om tips te geven en te ontvangen.

 3. JeroenMirck.nl » Sint is weg, cadeaus op Marktplaats Says:

  […] Goed, nog één keer Sinterklaas. Vandaag, maandag 6 december, is immers de dag dat veel ongewenste cadeautjes te koop aangeboden gaan worden op Marktplaats. Dat is al jaren een trend, zo blijkt uit wat de handelssite alweer in 2008 zei: “De trend dat ongewenste cadeaus na de feestdagen worden aangeboden op Marktplaats.nl is bij ons een fenomeen. Ook dit jaar is een stijging te zien in het aanbod van cadeaugerelateerde artikelen.” Dat was toen, hoe is het nu? […]

 4. De Ochtend: Sinterklaas op de iPad Says:

  […] Sinterklaas is weer in Nederland, dus begint nu pas echt de spanning richting pakjesavond op te lopen. Dat geldt zeker ook voor iedereen die nog op jacht moet naar een toepasselijk cadeau of een verrassende surprise. Internet kan daarbij een belangrijke hulp zijn. Voor de acute nood heb ik al een handig lijstje met online Sinterklaas-tips. […]

 5. Merel Says:

  Misschien leuk om dit blog nog eens een update te geven? Wegens omstandigheden kom ik hier in 2019 toch weer terecht op zoek naar Sinterklaasgedichten. Is alles commercieel geworden tegenwoordig of waarom moet ik betalen voor een gedicht? Kijk echt even op deze site die ik heb ontdekt:

  https://www.sinterklaasgedichtenmaken.nl

  Ziet er enorm goed uit, geen reclame, kost geen geld en er kwamen de leukste gedichten sinds tijden uit. Ik ben fan en promoot met liefde deze met liefde in elkaar gezette site. Misschien tip om dit jaar rondom rijmen aandacht aan te geven? Check het zelf even en zie wat ik bedoel! Die moet toch iedereen ontdekken en profijt van hebben straks in december met al die stress?

Leave a Reply