De Ochtend: Twedding, trouwen op Twitter

Twitter brengt mensen samen, maar afgelopen week gebeurde er op het sociale netwerk toch wel iets bijzonders: de eerste volledig via Twitter tot stand gekomen bruiloft.

Deze zogenaamde ‘twedding’ van @jandor en @hoks vond plaats op 20 oktober 2010.  Twitter speelde vanaf het prilste begin een rol: toen René Hoksbergen zijn vriendin Jannetta Dorsman ten huwelijk vroeg in een tweet, werden zij overspoeld met aanbiedingen van mensen die wilden meewerken aan hun bruiloftsfeest. Deze twedding geldt als een wereldprimeur en werd daardoor een waar mediaspektakel. Lees er meer over bij NOS Headlines en NRC.next.

Ondertussen wordt internet veroverd door de goede doelen en acties die elkaar qua originaliteit naar de kroon proberen te steken. Stichting Wakker Dier organiseert wederom de online verkiezing van de Meest Sexy Vegetariër (stem hier!), de afgelopen week werden we massaal opgeroepen om toch maar vooral orgaandonor te worden (een enorm succes!) en Fairfood roept bewuste consumenten op om te filmen wat ze eten.

Naast deze actuele voorbeelden zijn er nog veel meer NGO’s die interactief op zoek gaan naar donateurs. Maatschappelijke betrokkenheid ligt slechts één muisklik van ons vandaan. Door het groeiende aanbod van online campagnes wordt het hooguit steeds moeilijker kiezen.

De #Twedding, maar ook de actie #QuitMyspaceDay staan deze maandag centraal in de internetrubriek van Radio Noord-Holland, vanaf 10:10 uur in het programma De Ochtend. Later op de dag terug te luisteren via het radio-archief.

Tags: , , , , ,

3 Responses to “De Ochtend: Twedding, trouwen op Twitter”

 1. Michael Minneboo Says:

  Ze hebben alleen niet echt ‘ja’ gezegd via een tweet volgens mij. Uiteindelijk is het toch een fysieke bruiloft geworden. Ik neem aan dat het paar tijdens de huwelijksnacht twitter even links heeft laten liggen :)

 2. Michael Minneboo Says:

  PS: Ze zei wel ‘ja’ op het huwelijks aanzoek via twitter, maar ik bedoel dat de huwelijksvoltrekking uiteindelijk toch fysiek was.

 3. Jeroen Mirck Says:

  @Michael: In Amerika checken sommige bruidsparen gewoon even in op Facebook en Twitter tijdens de huwelijksceremonie…
  http://www.joop.nl/leven/detail/artikel/twitteren_voor_het_altaar/

Leave a Reply