Gay Pride Amsterdam 2010

Gay Pride Amsterdam

Amsterdam kleurde dit weekend weer roze. Niet vanwege de Giro d’Italia, ditmaal was het weer gewoon Gay Pride. Met als traditioneel hoogtepunt de Canal Parade. Een fotoverslag.

Hoe straight ben jij?

Goede vraag: hoe straight ben jij?

Job Cohen (PvdA) @ Gay Pride

PvdA-leider Job Cohen is hartstikke straight, maar hij was graag aanwezig op Gay Pride. Zou hij zijn opgegeven burgemeesterschap van Amsterdam missen?

Gay Swim @ Canal Parade

Mannen is zwemslips, het blijft een weinig appetijtelijk gezicht…

Gaymobil @ Canal Parade

De mannen van Gaymobil (“Bouwen aan acceptatie”) hadden wat mij betreft de vrolijkste boodschap.

Aidsfonds @ Gay Pride

… en het Aidsfonds als vanouds de belangrijkste.

Gay Pride Amsterdam

Ook christelijke homo’s kwamen uit de kast (om “niet buiten de boot te vallen”). Toeval of niet: Jort Kelder ging daags tevoren fel te keer tegen homodiscriminatie door christenen in het EO-programma Knevel en Van den Brink.

Gay Pride Amsterdam

Leernichten: je zou het bijna folklore gaan noemen. Maar goed, dat geldt inmiddels ook wel voor de hele Canal Parade. Veel bedrijven waren van de partij, waaronder NS, ING(ay) en de politie, waardoor de botentocht langer was dan ooit. Het miezerige week gooide echter roet in het eten: er kwam veel minder publiek naar Amsterdam dan vooraf verwacht. De sfeer was er niet minder om.

Gay Pride Amsterdam

Tags: , , ,

2 Responses to “Gay Pride Amsterdam 2010”

  1. Twitter Trackbacks Says:

    Tweets about this link […] Yes, we Cohen! ;) RT @PvdANext: Gay Pride 2010: Goede vraag: hoe straight ben jij? Job Cohen (PvdA) … http://bit.ly/aMcykZ #pvda #gaypride

  2. Sunday View: Gay Pride 2011 Says:

    […] Gay Pride 2011 beleefde zaterdag in Amsterdam zijn traditionele hoogtepunt met de Canal Parade. Vorig jaar stond ik langs de kant naar de botenparade te kijken, dit jaar voer ik zelf mee op de D66-boot. Dat geeft een heel ander perspectief. Fotoverslag vanaf het water. […]

Leave a Reply