Back from the Balkan

Entrance to the city walls

Ik was even twee weken van de radar. Je raadt het al: op vakantie. Autorit langs de Adriatische kust, door Kroatië, Montenegro en een snippertje Bosnië. In de tussentijd zijn in Nederland de onderhandelingen over Paars Plus gestaakt en is Ruud Lubbers een rechtse coalitie aan het onderzoeken. Verder won Alberto Contador zijn derde Tour de France. Vertel me: welk ander brekend nieuws heb ik gemist? De komende dagen hef ik mijn blogstilte definitief op met (foto)verslagen van mijn verblijf in Kroatië en Montenegro. In twee delen, want beide landen zijn indrukwekkend.

Tags: , , ,

3 Responses to “Back from the Balkan”

  1. Michael Minneboo: Zomerrooster Says:

    […] Eigenlijk hou ik er niet zo van, van die zomerroosters. Minder trams op de juiste tijdstippen, minder personeel in bedrijven. Het lijkt soms wel of heel Nederland slaapt tijdens de zomermaanden. Je merkt het als blogger ook aan je aantal bezoekers. Dat aantal is in deze periode doorgaans minder omdat een deel van de vaste lezers op vakantie is. Sommige bloggers gaan dan ook minder bloggen. Soms omdat ze zelf op vakantie zijn, soms omdat ze een soort van zomerrooster aanhouden. Dat laatste was niet mijn bedoeling, maar de laatste tijd had ik het druk met een paar artikelen die af moesten, waardoor het bloggen er een beetje bij inschoot. […]

  2. Richard Heuveling Says:

    Mooie tocht! Ik heb ‘m in 2008 gedaan, inclusief dat snippertje Bosnië. Ben benieuwd naar de foto’s.

  3. JeroenMirck.nl » Croatia: from Split to Dubrovnik Says:

    […] Op vakantie in Kroatië vraag je je soms vertwijfeld af: waarom merk ik aan niets dat dit land nog geen vijftien jaar geleden verscheurd werd door de Balkanoorlog? In die tijd schoten de Serviërs het historische Dubrovnik aan flarden om de Kroatische moraal te breken. Door een razendsnelle restauratie is daar niks meer van te merken, uitgezonderd een foto-expositie die de ‘Dubrovnik Defenders’ herdenkt. Onze autorit langs de Adriatische kust laat een heel ander land zien: een ongestoorde mix van Italië en Griekenland. […]

Leave a Reply