Komkommernieuws

Als de politiek met reces gaat, scholen dicht en heel Nederland op vakantie, dan breekt de tijd aan voor komkommernieuws. Maar het kan altijd nog erger: nieuws over komkommernieuws.

Toch probeert GroentenFruit Bureau de rekbaarheid van loos nieuws nog wat extra op te rekken door een nieuwe traditie te lanceren: de Dag van de Komkommer. “Deze dag markeert de start van de komende komkommertijd”, grinnikt het marketingbureau van de Nederlandse groente- en fruitsector.

“Met de nationale komkommerdag wordt een knipoog gegeven naar de start van het zomerreces van de Tweede Kamer, een periode waarin weinig nieuws te melden is daar politici en veel andere opinieleiders en nieuwsmakers op vakantie zijn.”

Dit jaar valt Nationale Komkommerdag op 1 juli. Proost.

Tags: , , , , , , , ,

5 Responses to “Komkommernieuws”

 1. Michael Minneboo Says:

  Het is eigenlijk erg hoe vaak Nederland stil staat en met reces is. Ik ben blij dat ik gewoon een werkzomer heb. Dan is het zo weer september. Geen komkommer voor nodig. Nou ja, in de sla wellicht :)

 2. Natasha Says:

  Bob de komkommer!

 3. Twitter Trackbacks Says:

  Tweets about this link […] @sim1andonly: Nu de kommertijd is ingegaan is nieuws over komkommernieuws ook nieuws: http://bit.ly/dpzCPA (via @jeroenmirck) #in

 4. Jeroen Mirck Says:

  Hoog tijd voor toepasselijke woordgrappen: Bureau Groente & Fruit probeert een slaatje te slaan uit de komkommertijd. Het sop is de kool niet waard. Zijn ze nou knollen voor citroenen aan het verkopen? Appels en peren. Etc. Etc.

 5. Hardlopen is helemaal hip! Says:

  […] “Hardlopen is helemaal hip!” Met dit brekende nieuws opende treinkrant Metro woensdag. Typisch gevalletje komkommernieuws, want de trend stamt al uit eind jaren negentig. Toen zette een ‘tweede loopgolf’ in die nog altijd niet is uitgeraasd. […]

Leave a Reply