Internetfenomeen (m/v)

Internet is een wereld met eigen wetten, eigen voorkeuren en eigen hoofdrolspelers. Van die ‘mooie multimediale maatschappij’ heeft weblog Geenstijl (redelijk bekend, ze winnen wel eens een Dutch Bloggie) vandaag een ranglijst gepubliceerd met de belangrijkste internetfenomenen. Het gaat om mensen die een belangrijke rol spelen op internet, of zichzelf hebben uitgeroepen tot ‘internetfenomeen’ (zoals de u vermoedelijk totaal onbekende Geenstijl-redacteur Bert Brussen). Om de aandacht te trekken staan er natuurlijk een paar bekende namen op de lijst, zoals Job Cohen (wiens partij PvdA een Obama-esque online campagne heeft gevoerd tijdens de afgelopen verkiezingen, zij het met tegenvallend succes), Hanneke Groenteman en misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Ook staan de usual suspects erop: Vincent Everts (online trendwatcher), Dominique Weesie (oprichter van Geenstijl en PowNed), mijn collega Francisco van Jole (Radio Online, Joop.nl) en bekende bloggers als Nico Dijkshoorn (inmiddels huisdichter van DWDD), Peter Breedveld (Frontaal Naakt), Steeph en Carlos (Sargasso.nl), Joshua Livestro (die De Dagelijkse Standaard startte nadat Buitenhof hem royeerde als columnist) en Merel Roze. En jawel, zelfs ik sta op de lijst. Ik voel me vereerd.

Tags: , , , , ,

8 Responses to “Internetfenomeen (m/v)”

 1. Rob Says:

  Och kom, vereerd. Ik sta er op – dan kan het nooit een serieuze lijst zijn…

 2. Twitter Trackbacks Says:

  Tweets about this link:
  @westerwk: Een twijfelachtige eer? RT @JeroenMirck: Wat hebben @JobCohen, @BertBrussen, @Vincente en @FrontaalNaakt gemeen?

 3. Jeroen Mirck Says:

  @Rob (en Kim op Twitter): Vereerd was ook bedoeld met een knipoog. Lijstjes zeggen vooral iets over de samensteller. Geef het negativisme op Geenstijl een frisse draai en je ziet dat hun lijst in werkelijkheid iets zegt over dominante stemmen op internet. Daar kun je zowel iets positiefs als negatiefs over denken, dat is aan de ontvanger. Dat ook jij erop staat, zou ik als een compliment beschouwen.

 4. Michael Minneboo Says:

  Je staat zelfs op nummer twee. Jammer dat ze geen linkjes van de namen hebben gemaakt, het is toch f*cking internet?

 5. Natasha Says:

  Ik wil foto’s van die stilstaande reigers zien! :P

 6. Verbal Jam Says:

  Over lijstjes gesproken: waarom sta ik niet in jouw linklijst, Jeroen? ;-)

 7. Jeroen Mirck Says:

  @Natasha: Helaas schrijf ik niet, zoals Geenstijl het werk van Merel Roze samenvat, “over stilstaande reigers en mensen op de fiets die hun neus snuiten.” En helaas voor jou schrijft ook Merel daar hoogst zelden over.

  @Arnoud: Geen idee. Alzheimer? Nu wel.

 8. Leo Says:

  Op nummer twee zelfs. Ik vind Geenstijl toch wel consistent in hun stijl van schrijven.

Leave a Reply