Vuilnisman

Vuilnisdienst werkt weer

De reinigingsdienst van Amsterdam (en Utrecht) staakt sinds zondag niet meer. Toch duurde het tot vandaag voor de berg vuil voor mijn deur werd opgehaald.

Daar kun je je over ergeren, maar toevallig zag ik de vuilnismannen vandaag bezig met het opruimen van die rotzooi. Wat een smerig werk is dat toch. Ik gun ze die salarisverhoging dan ook ten volste. Tijdens die gedachte moest ik aan een hedendaags bluesliedje denken, getiteld ‘Garbage Man’.

“I’m your garbage man / Coming down the street / Kick your can, kick your can / Better get your butt down on the curb / And say hey to me […]
I never beg baby / I never get down on my knees / I’m gonna get you just the same”

Het liedje van G. Love & Special Sauce galmde nog even na in mijn hoofd toen ik keek naar het resultaat van de vuilnisrazzia: een bijna lege stoep, op wat klein grut na. Thank you, Garbage Man!

Vuilnis in Amsterdam Vuilnis opgehaald

Tags: , , , ,

7 Responses to “Vuilnisman”

 1. Ferdinand1977 Says:

  Haha, toen ik je Tweet over dit blog las, moest ik denken aan Garbageman van The Cramps. http://blip.fm/~qlfsu

 2. Twitter Trackbacks Says:

  @FerdvB says: @Omenproducties Jij en Martin Bril zijn niet de enigen die over gemeentewerkmannen schrijven: RT @JeroenMirck: Vuilnisman http://bit.ly/dodfam

 3. Peter Says:

  Wij zijn de vuilnisman…

 4. Jeroen Mirck Says:

  Geweldig hoe verschillend de associaties kunnen zijn bij het woord ‘vuilnisman’, Ferdinand en Peter! Van The Cramps tot AndrĂ© van Duin. Allebei briljante nummers in hun genre. :)

  Via Twitter komen nog een paar suggesties binnen: The Trashmen (bekend van het nummer ‘Surfin’ Bird’ uit 1963), Racoon en natuurlijk Garbage.

 5. Verbal Jam Says:

  Gek genoeg was het bij onze containers helemaal geen teringzooi. Er pasten zelfs ook nog vuilniszakken in! In mijn beleving hebben de vuilnismannen helemaal niet gestaakt.

 6. Jeroen Mirck Says:

  @Verbal Jam: Goed dat je het aankaart. Daar had ik eigenlijk ook nog iets over willen schrijven: containers op centrale punten waren overduidelijk voller en vuiler dan op andere plekken. Een van de redenen heb ik zelf kunnen aanschouwen: mensen die met hun vuilniszak even een blokje omrijden om hem elders te droppen. Fijn, zulke buren. “Not in my backyard, but the one of my neighbor suits perfectly.” Verder zijn er natuurlijk ook plekken waar de containers normaal gewoon minder zwaar belast worden, of waar mensen hun vuilnis even een week hebben opgespaard.

 7. Michael Minneboo Says:

  @Verbal Jam & Jeroen: het was hier anders ook een behoorlijke bende rondom de centrale bakken, maar die zijn denk ik kleiner dan jouw containers. De stapel groeide met de dag. Ben blij dat de staking over is, het begon toch wel onfris te ruiken in de straat. En die loonsverhoging is mijns inziens verdiend. Mensen die het vuile werk opknappen mogen daar goed voor betaald worden. Bonusjagers in de financiele sector echter mogen wel een treetje minder verdienen wat mij betreft.

Leave a Reply