Ik twitter dus ik besta

“Ik twitter dus ik besta.” Nee, dat is niet mijn lijfspreuk. Het is de titel van het ‘social media networking event’ dat de Universiteit van Tilburg op 29 mei organiseert. Als alumnus van deze universiteit ben ik daar een van de sprekers. Voor de afwisseling eens niet over Twitter (daar gaat Hille van der Kaa het over hebben), maar ik ga de aanwezige (oud-)studenten uitleggen hoe ze groot, rijk en gelukkig kunnen worden met een perfect LinkedIn-profiel. Bekijk hier het hele programma dat alumnivereniging Dante aanbiedt. Studeerde je net als ik ooit aan de KUB? Kom dan ook. Het wordt een leuke middag, al was het maar omdat ook cabaretier Frank van Pamelen van de partij is. Social networking in full effect, ook bij de borrel na afloop. Tot ziens, Tilburgse twitteraars!

Tags: , , , , ,

4 Responses to “Ik twitter dus ik besta”

 1. Twitter Trackbacks Says:

  @SelexyzUvT: RT @kweekcom: Dat heeft @JeroenMirck mooi verwoord op http://bit.ly/bDwUKI

 2. Erna Says:

  Dag Jeroen, Laat net een comment achter op LinkedIn en toen had ik dit nog niet eens gelezen. Echt HARTSTIKKE bedankt! Groetjes, Erna

 3. Annet Weterings Says:

  Dag Jeroen

  Wat hartstikke leuk dat je ‘ons’ event zo goed promoot! Een betere ambassadeur kunnen we ons niet wensen. In ieder geval zijn wij blij dat jij bestaat, indachtig ons motto ‘ik twitter, dus ik besta’…..

  Vriendelijke groet,

  Annet Weterings, mede-organisator ‘De Dante connectie’.

 4. JeroenMirck.nl » Is God tegen Twitter? Says:

  […] Is Twitter stom? Zolang er mensen zijn (zoals ik) met een heilig geloof in dit medium, zullen er ook altijd ongelovigen blijven. Ook hun tegengeluid kan interessant zijn, dus liet ik een jaar geleden ‘technocynicus’ René van Densen aan het woord. Ook dit weekend hoorde ik weer enkele sceptici aan het woord, tijdens de alumnidag ‘Ik twitter dus ik besta’ aan de Universiteit van Tilburg. PvdA-Kamerlid Jan Boelhouwer noemde Twitter een soort Botox of ADHD, terwijl filosoof Herman de Regt waarschuwde voor het overwaarderen van het fenomeen online vriendschap. Baas boven baas was echter theoloog en ‘Twitter-agnost’ Erik Borgman, die zozeer ageerde tegen de digitale cultuur dat hij zijn gesproken column maar gewoon aan alle aanwezigen uitdeelde als dubbelzijdig gestencild stuk papier. Borgman heeft namelijk ook geen weblog. […]

Leave a Reply