Giro d’Italia

Vergeet dat het buiten het grauw en miezerig is: de Giro d’Italia is dit weekend in Nederland. Zaterdag was de proloog in Amsterdam, waarna de Italiaanse ronde nog langs Utrecht en Middelburg slingert. Tijdens de proloog kleurde het Museumplein roze. Behalve veel Italianen was ook de bekendste wielerfan ter wereld aanwezig: Didi Senft, alias Der Tourteufel.

Behalve Senft ontmoette ik in de eerste bocht van de proloog ook twee Guido’s: twittermaat @GuidoZ (hierboven rechts op de foto) en Veronica-directeur Guido van Nispen, tevens verdienstelijk amateurfotograaf. Maar dat laatste was vast wel duidelijk na het zien van bovenstaande foto. Ook ik schoot wat beelden op en rond het Museumplein. Hieronder mijn fotoreportage van een dagje Giro.

Giro d'Italia 2010

Giro d'Italia 2010

Giro d'Italia in Amsterdam

Vinokourov in Giro d'Italia

Giro d'Italia in Amsterdam

Materiaalpech voor #Raboploeg

Giro d'Italia in Amsterdam

Giro d'Italia in Amsterdam

Gazetta Store

Didi Sempft, der Tourteufel

Tags: , , , , , , , ,

5 Responses to “Giro d’Italia”

 1. Twitter Trackbacks Says:

  […] Fotoverslag van Giro d’Italia in Amsterdam: http://bit.ly/asDSL9
  #tourteufel #raboploeg #giromania […]

 2. Michael Minneboo Says:

  Ha! En dan zeggen ze dat stripfans er raar uitzien. :)

 3. Kim Says:

  Het was mooi he! :-)

 4. JeroenMirck.nl » Gay Pride 2010 Says:

  […] Amsterdam kleurde dit weekend weer roze. Niet vanwege de Giro d’Italia, ditmaal was het weer gewoon Gay Pride. Met als traditioneel hoogtepunt de Canal Parade. Een fotoverslag. […]

 5. papier vernietigen Says:

  Vertrouwelijke stukken uit uw kantoor in speciale zakken. Deze zakken kunt u bij ons inleveren en wij zorgen eenvoudig voor het vernietigen van al deze zaken.

Leave a Reply