Ellen, Ronald en Tuncay

De voorkeurstemmen zijn geteld, de restzetels verdeeld. Vrijdag was de dag dat alle verkozen raadsleden met een handtekening hun zetel in de lokale politiek bezegelden. In het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West, waar ik zelf kandidaat was, behaalde D66 drie zetels. Deze fraaie winst ten opzichte van die ene zetel in de drie nu samengevoegde stadsdelen vierden we in het stadsdeelkantoor in Osdorp. Naast lijsttrekker Ronald Mauer zijn met voorkeurstemmen verkozen: Tuncay Sevincer en Ellen van Slagmaat. Proficiat, collega’s! Nummer twee van de lijst Herman Mulder zit op het vinkentouw, mocht onze lijsttrekker als wethouder toetreden tot het dagelijks bestuur. Als nummer vijf val ik dan net buiten de boot. Geen probleem, want de mensen boven me zijn echte kanjers. Ik weet zeker dat de Nieuw-Westse politiek beter wordt door de inzet van Ronald, Tuncay, Ellen en wellicht Herman. D66 Nieuw-West meldt online: “Maar liefst 5.078 bewoners hebben in Nieuw-West op D66 gestemd. Dit zijn er 3.519 meer dan in 2006: kiezers bedankt!”

Tags: , , , , , , , ,

5 Responses to “Ellen, Ronald en Tuncay”

 1. Eugene Says:

  Jeroen, klik eens op je link restzetel en bestudeer het lijstje eens goed… Ergens zweven er nog steeds tien zetels boven de markt in Amsterdam Nieuw West!

 2. Jeroen Mirck Says:

  @Eugene: “PvdA 1 zetels.” Hahaha, foutje van de gemeente.
  Zullen we die tien verdwenen zetels gelijkelijk over de partijen verdelen of mag de eerlijke vinder ze houden? ;)
  (Ik heb het linkje even aangepast.)

 3. Eugene Says:

  Eerlijke vinder mag ze houden. Ga jij in de raadszaal naast Willem zitten en ik naast Ellen. Blijft de PvdA over met één zetel. Hadden we al niet eens een taak voor Achmed Baadoud met zijn éénmansfractie bedacht?

 4. JM.nl » Nieuw bestuur in Nieuw-West Says:

  […] D66-wethouder Ronald Mauer (links) in gesprek met zijn fractieleden Tuncay Sevincer en Herman Mulder. […]

 5. JeroenMirck.nl » D66-politicus Says:

  […] Een D66-politicus, zo noemde Ronald Giphart me eerder dit jaar. Dat was na de lokale verkiezingen in maart, waar ik nét niet verkozen werd. Ik was dus ook nét geen politicus, hoe graag Giphart dat ook had gewild. Vanaf vandaag ben ik het wel: de fractie van D66 in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West heeft me verwelkomd als commissieraadslid. […]

Leave a Reply