De passie van Admiral Freebee

Woensdag was ik op bezoek bij de admiraal. Tom van Laere speelde de Melkweg plat in de hoedanigheid van Admiral Freebee. Mocht je hem nog niet kennen, dan is dat een groot gemis. Tom is Belg, dus hou rekening met de invloed van bands als dEUS en Zita Swoon. Tom komt soms wat zwaarmoedig over, dus reken op een flink scheut Tom Waits. Tom is een idealist, dus hoor je The Doors terug in zijn muziek. Tom is veelzijdig, maar bovenal inspirerend en gepassioneerd.

Het optreden in de Melkweg was een brok graniet. Van Laere verzwakte nergens, ging onvermoeid door. Zelfs toen een bezoeker zijn introductie op een pianoballad ‘Boring!’ vond, pakte de admiraal hem terug met zijn eigen woorden. Vervolgens putte hij er extra energie uit en vertolkte de pianoballad met een dubbele dosis passie.

Mocht je Admiral Freebee niet kennen, koop dan blind zijn titelloze debuutalbum uit 2003, met klassiekers als ‘Oh Darkness’, ‘Einstein Brain’ en ‘Rags ‘n’ Run.’ Zelf ben ik ook erg gecharmeerd van het rustieke ‘Wild Dreams of New Beginnings’ (2006). Dit jaar verscheen zijn nieuwe album ‘The Honey & The Knife’, dat weer lekker heen en weer schiet tussen hard en zacht. Net als het concert afgelopen week.

Tags: , , , , , , , , ,

2 Responses to “De passie van Admiral Freebee”

  1. Bart N. Says:

    Die jongen in het publiek riep geen ‘loser’ maar ‘boring’ en bedoelde dat duidelijk als een geintje.

  2. Jeroen Mirck Says:

    @Bart: Dank voor de aanvulling. Dat kijg je als een concertrecensie door tijdgebrek vier dagen blijft liggen. Voordeel is dan weer wel dat ik er een video bij heb kunnen vinden. Tip: klik op die video voor nog een tweede van dezelfde bezoeker.
    P.S.: Natuurlijk begrijp ik dat zo’n schreeuw uit het publiek een grap is. Maar ook daar kun je als artiest energie uit putten.

Leave a Reply