Nummer vijf

Het Parool heeft dagelijks de rubriek ‘Nr. 5’, waarin een kandidaat van een Amsterdamse kieslijst aan het woord komt. Aangezien ik de nummer vijf ben van D66 in stadsdeel Nieuw-West, belde redacteur Malika Sevil mij gisteren. Het interview staat vandaag in de krant.

Tags: , , , , ,

2 Responses to “Nummer vijf”

 1. Jeroen Mirck Says:

  Toevallig schrijft regiowebsite Buurtleven.nl vandaag ook over de inzet van social media in Nieuw-West:

  “De verkiezingssite van Nieuw West is eindelijk online. En ook op Hyves is het nieuwe stadsdeel nu te vinden. Storm loopt het daar nog niet. Maar liefst twee leden heeft de Nieuw-West Hyve, waarvan één de beheerder zelf.
  ‘Heb je daar nou wat aan, dat Twitter?’ hoor je regelmatig vragen. Als je wilt weten hoe partijen over het nieuws denken wel. Zo twittert Chris Schaeffer van de SP: ‘Pretpark in Nieuw-West? Daar hebben we er al 3 van. Regelmatig draaien de stadsdeelbesturen de bewoners een reuzenrad voor de ogen.’
  Twitterkoning van Nieuw-West is ongetwijfeld Jeroen Mirck van D66. Maar ook anderen raadsleden laten regelmatig een tweet achter, vaak ook met persoonlijk nieuws. Michèl Tromp van de VVD: ‘”Debat” bij COC ging niet lekker – toch oppassen met teveel willen doen op één dag.’
  Geblogd wordt er ook volop, bijvoorbeeld door Jan Engel van Tulpen voor Amsterdam. Maar voordat we te positief oordelen over het mediagedrag van de raadsleden: er zijn nog zat politici die nauwelijks op internet te vinden zijn.”

 2. JeroenMirck.nl » Louter lokaal Says:

  […] Het is nog maar een kleine week tot de verkiezingen, dus komt ook HP/De Tijd met een verkiezingsspecial. “Louter lokaal”, want het blad was al naar de drukker toen het kabinet viel. Voor de special belde de redactie ook mij, want ik ben op 3 maart verkiesbaar voor D66 in Amsterdam Nieuw-West. Mooie plek op pagina 6. Brede exposure, net als vorige week in Het Parool. Zo hoop ik mijn steentje bij te dragen aan een mooie verkiezingswinst voor D66 in heel Nederland. […]

Leave a Reply