Mensjesrechten

Het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind bestaat vandaag twintig jaar. Daarom zonden de omroepen Human en Ikon deze week vijf korte filmpjes uit, bedoeld om op de discussie op scherp te zetten. Vorig jaar zorgden de filmpjes van het project Mensjesrechten voor veel maatschappelijke discussie. Dit jaar is dat wederom de bedoeling. Zelf vond ik het filmpje confronterend waarin Biba vertelt hoe ze via MSN met naaktfoto’s wordt gechanteerd door een oudere man. Hieronder alle vijf filmpjes van dit jaar. Vijf filmpjes van circa drie minuten. Vijf kinderen in Nederland van wie de rechten worden geschonden.

Tags: , , , , ,

2 Responses to “Mensjesrechten”

  1. Christiane Jung Says:

    Indrukwekkende filmpjes, Jeroen… goed initiatief.

  2. Geertje Says:

    Goed dat jij er (ook) aandacht aan besteedde. Het viel me zo tegen hoe weinig publiciteit deze dag krijgt en kreeg.
    Kinderen zijn de toekomst en toch worden ze zo vaak genegeerd.
    Indrukwekkende filmpjes…

Leave a Reply