Geheime beelden van jurering Dutch Bloggies

Zul je altijd zien: lekken er beelden uit van de jury-meeting van de Dutch Bloggies, vorige week zaterdag bij Human.nl in Amsterdam. Nee hoor, geintje. Journalist en videomaker Michael Minneboo kwam langs om een verslag te maken van hoe zo’n jurering in zijn werk gaat. Zoek zelf naar hints over de weblogs die straks op 1 december bij de uitreiking in Het Paard van Troje gaan winnen.

Tags: , , ,

10 Responses to “Geheime beelden van jurering Dutch Bloggies”

 1. karin r. Says:

  check ook even dit: http://blog-art.nl/rxq01 ;-)

 2. Jeroen Mirck Says:

  @Karin: Ik voel me vereerd met een ‘tegenprijs’. Veel succes met jullie Geen Bloggie Award. Interessant om te zien dat jullie vinden dat “grote publieksblogs, corporate blogs en de epistels van professionals” oververtegenwoordigd zijn. Toch ben ik het met je oneens dat wij niet “het werk van die ene blogger die je graag leest in de schijnwerpers zetten”. Daar zijn speciale categorieën voor, zoals Beste Persoonlijke Weblog. En ook voor de Dutch Bloggies geldt dat ze bedoeld zijn als “een eervolle vermelding, en hopelijk een grote groep nieuwsgierige ogen die nieuwe blogs ontdekken of oude bekenden herontdekken.”

 3. Mike's Webs Says:

  @Jeroen: Wow, één comment op drie verschillende blogs. Wordt het niet tijd voor een opiniesite waar je alles kunt vinden? :)

 4. uberVU - social comments Says:

  Social comments and analytics for this post…
  This post was mentioned on Twitter: http://bit.ly/3aG0Q8

 5. Jeroen Mirck Says:

  @Mike: Als juryvoorzitter draag ik graag het jurystandpunt uit. En waarom zou ik dat drie keer anders verwoorden? ;)

 6. Mike's Webs Says:

  @Jeroen: Gemak dient de mens, en anders moeten we het ons zelf gewoon gemakkelijk maken inderdaad. Overigens vind de meeste discussie toch op de blog-art site plaats en terecht.

 7. Jeroen Mirck Says:

  @Mike: Nou ja, ‘de meeste’ discussie… Ik lees op Blog-art.nl een paar reacties van Marco en Karin op kanttekeningen van Coert en mij, maar ze komen niet veel verder dan: “Wij zijn geen prijs.” Prima, maar waarom dan al die fuss? :)

 8. Mike's Webs Says:

  @Jeroen: Daarentegen loopt het storm met discussie op de Dutch Bloggie site bij deze video. En verder (mezelf citerend van een comment op mijn site:) De Geen Dutch Bloggie is allereerst geen prijs. Daarom heet deze actie ook de Geen Dutch Bloggie Award. Waar we uiteindelijk op hopen uit te komen is een interessante lijst met blogs, aangedragen door de lezers van die blogs. Eigenlijk gewoon drie tips van ‘Hé, ik vind deze blogs leuk. Check them out.’
  Daarom vragen we de mensen ook om zichzelf niet te nomineren.

  Lopen we het risico dat de grote publieksblogs zullen overheersen, zoals dat ook het geval is bij de publieksprijs van de Dutch Bloggies? Dat zou kunnen. Maar gezien de eerste nominaties die we hebben binnengekregen lijkt dat erg mee te vallen.

  Wat ons betreft simpel en minder omslachtig dan een verkiezing.

 9. Dolby Says:

  Goede gitarist, dat dan weer wel.

 10. Lucaswashier » Blog Archive » Jeroen Mirck faalt alweer op Joop.nl Says:

  […] weten. Eerder deze week was Lucaswashier klantenservice al zo vriendelijk om een anders stuk van de voorzitter van de Dutch Bloggies te corrigeren, omdat Jeroen Mirck op flagrante wijze het auteursrecht schond. […]

Leave a Reply