Video: NOS Journaal over weblogs

Vrijdag vond het festival Blog-art plaats in Den Haag. Een creatieve boost voor bloggers, met onder meer een debat over oude versus nieuwe media waar ik zelf aan meedeed. Persoonlijk vond ik het jammer dat die discussie een beetje bij de oude media bleef hangen. Wat dat betreft kreeg ik meer ruimte voor de camera van het NOS Journaal (‘op 3’), dat mij tijdens het evenement interviewde. In dit Journaal-item pleit ik voor een grotere pluriformiteit aan opinieblogs, een beetje in de traditie van de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post. Voor mij een echte inspiratiebron.

Tags: , , , ,

6 Responses to “Video: NOS Journaal over weblogs”

 1. Robbie Veldwijk Says:

  Ik vond het een leuk stukje over het blog event, natuurlijk ook omdat ik zelf erin voorkom. Denk dat het voor blogart erg belangrijk is geweest dat de NOS ook nog even langs kwam wippen. Zo heeft het event al snel wat meer naamsbekendheid, al zal dat niet zo moeilijk worden omdat iedereen nu een artikel schrijft over het event.

  Ik snap in dit item dat je de vergelijking maakt tussen de kwaliteit van Nederlandse blogs en die uit Amerika. Maar ik ben bang dat het gewoon weg niet te vergelijken is… Is het niet met alles zo dat Amerika groots is, door gewoon de manier hoe overdreven zij met dingen omgaan? Nogmaals ik snap de vergelijking maar of het helemaal reëel is dat weet ik niet zo goed.

 2. Rob Says:

  Een Huffington Post is voor een taalgebiedje van 25 miljoen zielen nauwelijks denkbaar.

 3. karin r. Says:

  ‘Hoewel ik de vergelijking weblogs in Nederland met Amerika geen vergelijking vind en weblogs in Nederland juist steeds meer gebruikt gaan worden vooral door zelfstandig ondernemers en blog consultancy veel gevraagd wordt juist omdat ondernemers en bedrijven, en niet te vergeten scholen, inzien dat het gebruik van een weblog meerwaarde heeft.’

 4. Ondernemerslog » NOS Journaal over bloggen Says:

  […] In Den Haag kwamen vrijdagavond tientallen bloggers bijeen tijdens Blog-Art 2009. Op een creatieve manier deelden de bloggers inspiratie, tips en ervaringen. Onder de bloggers bevonden zich veel creatievelingen zoals kunstenaars en fotografen, maar ook veel ondernemers. […]

 5. Jeroen Mirck Says:

  De vergelijking met de Amerikaanse blogcultuur is niet bedoeld om te suggereren dat wij daarin heel erg op de VS lijken. Mijn punt is dat online debatteren bij Amerikanen echt in het bloed zit en dat daar dus ook veel meer platforms voor zijn. The Huffington Post is het beste voorbeeld, een site die vele malen invloedrijker en inhoudelijker is dan Geenstijl in Nederland. En inderdaad, ik denk dat een Nederlandse variant op The Huffington Post, maar dan wel met een geheel eigen signatuur, zeker mogelijk is.

 6. Robbie Veldwijk Says:

  Dat je niet vind dat wij daarin lijken op de VS begreep ik en kan ik mij zeker in vinden. Denk dat wij daar gewoon totaal niet mee overeenkomen als je alleen al kijkt naar de leef cultuur…

  Maar of wij ook zoiets groots kunnen krijgen in Nederland betwijfel ik. Ik denk dat het in Amerika gewoner is om alles met de computer te doen. Het is daar op het gebied van internet denk ik ook verder dan hier in Nederland (het blijkt wel).

  Daarnaast merk ik ook wel aardig wat tegenstand in Nederland richting het online gebeuren. Zo krijg ik toch vaak vanuit mijn eigen leefomgeving van die rare gezichten als ik zeg dat ik twitter gebruik. Ze kunnen je dan zo aankijken alsof je een ziekte hebt. Ik denk dat we in dat gebied nog gewoon een klein landje zijn, dat we daarin steeds groter worden dat geloof ik wel maar denk dat het nog wel even gaat duren.

Leave a Reply