Ben jij nog bang voor aids?

Aids Fonds in Emerce

Aids, het lijkt de laatste tijd een wat vergeten ziekte. Toch worden mensen met hiv nog steeds gediscrimineerd. Op de actiesite Hoepositiefbenjij.nl kunnen Nederlanders hun kennis en houding op het gebied van hiv testen. BN’ers, die ook opdoken in tijdschriftreclame en op abri’s, stellen de vragen, aangevuld met enkele hiv-patiënten. De campagne loopt al een aantal maanden, dus konden de initiatiefnemers in vakblad Emerce deze week nader ingaan op de geboekte resultaten.

Het Aids Fonds werkte voor deze campagne samen met reclamebureau Only en interactief bureau De Franse Kamer. De campagne bereikte 61% van de Nederlanders die aan goede doelen geven. Online trok de actiesite 50.000 bezoekers, waarvan ook ruim de helft de daar aangeboden test deed. Aangezien aids een drempelverhogend thema is, werd dit woord niet in de domeinnaam gebruikt. Ook werd er geëxperimenteerd met banners die wel of juist niet het Aids Fonds-logo toonden. Zonder logo klikten er aanzienlijk meer mensen door naar de actiesite, waarvan slechts een klein deel direct weer afhaakte.

Met veel sociale media was het een beetje experimenteren, vertelden de betrokken partijen me. Zo was de widget op Hyves minder succesvol, maar leverde de speciale hyve 1200 leden op. Bij Facebook bleef dat op driehonderd steken. “Het is een kwestie van opbouwen en oogsten bij een volgende campagne”, zegt Stefanie van der Bruggen, hoofd campagnes en communicatie bij het Aids Fonds. “Voor ons is het een learning. We zijn onder de indruk van wat er kan, maar met online haal je nog niet de cijfers die je met tv en outdoor realiseert. Een volgende uitdaging is online fondsenwerving.”

Tags: , , , ,

3 Responses to “Ben jij nog bang voor aids?”

  1. Robbie Veldwijk Says:

    Denk dat het toch niet heel erg verkeerd is dit resultaat! Erg belangrijk dat hier dingen voor gedaan wordt dat is gewoon een feit!

  2. Het Zoet & Het Zuur » Bang voor AIDS? HIV is not the cause Says:

    […] Hier staat uitgelegd waarom Robert Gallo in den beginnen niet aangetoond heeft dat HIV de oorzaak van AIDS is. […]

  3. JeroenMirck.nl » Gay Pride 2010 Says:

    […] De mannen van Gaymobil (”Bouwen aan acceptatie”) hadden wat mij betreft de vrolijkste boodschap. […] … en het Aidsfonds als vanouds de belangrijkste. […]

Leave a Reply