Eerste werkdag bij de VARA

Vandaag ben ik begonnen bij de VARA. Een goede eerste werkdag: medewerkerspas aangemaakt, wegwijs geworden in het pand, collega’s leren kennen, meteen een strategisch werkoverleg over De Joop, het systeem uitproberen en… aansluitend ‘s avonds een spetterend afscheidsfeest voor vertrekkend VARA-voorzitter Vera Keur. Daar onder meer een leuk gesprekje gehad met Paul de Leeuw over ons nieuwe blogproject. New Cool Collective toeterde me de nacht in. Wordt vervolgd.

Update (09:20): Welkom op mijn site, Geenstijl. Helaas, de VARA schonk vandaag geen champagne. En de door jullie gebruikte foto stel ik alleen voor niet-commercieel gebruik beschikbaar, dus stuur ik Geenstijl BV straks even een rekening. Het geld mag Vera Keur namens de VARA aan een goed doel doneren. (Edit: En bang dat ze waren voor de rekening die ik nooit van plan was te sturen…)

Tags: , ,

137 Responses to “Eerste werkdag bij de VARA”

 1. DeJoop feestje op uw kosten | Het Zoet & Het Zuur Says:

  […] gefinancierde dorpsgek Paul de Leeuw Op kosten van de schatkist toeterde New Cool Collective Jeroen Merick de nacht in. Bizar is het wel, het vele belastinggeld wat bij de omroepen besteed wordt zonder dat daar een […]

 2. Tjedde Says:

  Altijd leuk om bij een nieuwe werkgever te starten. Helemaal als je zo met je neus in de boter valt.

 3. Jeroen Mirck Says:

  Aha, de zure druif Jeroen de Kreek heeft weer zijn stokpaardje gevonden: belastinggeld. Een bekend misverstand. Laat ik daarom even een tweet van Erwin Blom (als columnist van de Vara-gids gisteravond ook aanwezig) citeren: “De vereniging Vara betaalt dit soort activiteiten van lidmaatschap van leden, inkomsten gids, e.d. Blijf belasting betalen!”

 4. Jeroen de Kreek Says:

  @ JeroenMerick, je hoeft mij niks te vertellen over geldstromen in omroepland. Daar zijn verhalen over te vertellen….

  Publieke omroepen zijn organisaties die belastingcenten krijgen voor de zo genaamde inhoudsloze kernactiviteiten en andere inkomsten voor nikszeggende nevenactiviteiten. Wou dat ik op die manier mijn bedrijf voeren kon.

  De Vara is een onderneming met riante uitkeringen van de Staat, daarnaast klust het inhoudsloos bij. Erg Joperig allemaal.

 5. Jeroen Mirck Says:

  @Jeroen de Kreek: Prima dat je dat vindt, maar als je je niet aan de feiten houdt is het onmogelijk om met je te discussiëren. Zeker als je mij daarbij ook nog mede-verantwoordelijk gaat houden voor de ‘genocide’ in Irak, zie de vorige discussie op mijn weblog. Als beheerder zeg ik dan: tot ziens! IP-ban dus.

  UPDATE: Research leert dat Jeroen de Kreek eind februari 2007 is veroordeeld tot 118 dagen celstraf voor opruiing en bedreiging van de Nederlandse premier Jan Peter Balkenende. Sindsdien gaat De Kreek op zijn weblog gewoon door met het betichten van Balkenende van massamoord en genocide in Irak. Henk Brons, voorlichter van Balkenende, bevestigde indertijd tegenover De Pers dat De Kreek nauwlettend in de gaten wordt gehouden. “Gezien zijn voorgeschiedenis kijken wij uiteraard goed naar zijn verrichtingen. Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar zodra sprake is van strafbaarheid of dingen die niet door de beugel kunnen, doen wij natuurlijk weer aangifte tegen hem.”

  In juli dit jaar meldde de website Jdk.lawyers.nl: “Dinsdagochtend 02 juni 2009 is bij de Nationale Recherche te Driebergen aangifte gedaan tegen een groot aantal Nederlandse politici waaronder begrepen Balkenende, Verhagen, Wilders, Donner, Hirsch Ballin etc, wegens in Irak gepleegde genocide. De senior rechercheur van de Dienst Nationale Recherchet, nam de aangifte onder dankzegging af en noemde de kwestie een ‘interessante zaak’. De aangifte is inmiddels voorgelegd aan de officier van justitie. Op het vroegst eind zomer 2009 wordt een reactie verwacht van het Landelijk Parket. De tekst van de aangifte staat hier.”

 6. Jeroen de Kreek Says:

  Jeroen, je bent zwakzinnig.

  [EDIT: En door dit soort reacties verdien je vanaf nu die IP-ban voor 100%.]

 7. Reaguurder Says:

  Wel degelijk bestaat de VARA! uit een groep Gooische Salonsocialisten die teren op een PO/propaganda pot van 1.5000.000.000 EURO per jaar. Dat feest illustreert weer eens hoe de VARA! neerkijkt op belastingbetalers.

 8. sjef de vries Says:

  oh oh oh, wat zijn we weer socialistisch, die linksche…. een feest dat een paar honderdduizend euro heeft gekost (champagne, kaviaar, etc.). Allemaal opgehoest door belastingbetalers.
  laat het gepeupel maar zich doodwerken in fabrieken en de wao in gaan, en wij bepalen wel wat goed is voor het volk: zo denkt links.
  links lullen en rechts nog meer vullen.
  totaal ongeloofwaardig. links moet maar eens wakker worden en zich bewust worden dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor dat mensen nu reactionair gaan stemmen op bijvoorbeeld de PVV of TON.

 9. Jeroen Mirck Says:

  @Reaguurder(s): Champagne en kaviaar was er niet. Bovendien traden Paul de Leeuw, Youp van ‘t Hek, Claudia de Breij en vele andere VARA-prominenten gratis op voor hun persoonlijke vriendin Vera Keur. Ja, dat doen ‘socialisten’ voor elkaar. ;)

 10. Jeroen Merick etaleert onmacht | Het Zoet & Het Zuur Says:

  […] Hij krijgt kritiek, kan daar niet mee omgaan en deelt een ban uit. Het verwijt wat hij maakt is dat de desbetreffende commenter zich niet aan feiten houdt […]

 11. Wim Heitinge Says:

  Oei, als je Jeroen niet verteld wat hij horen wil krijg je een IP-ban.
  Typisch linkse reactie. Als ik je niet zie ben je er niet.

 12. GS'er Says:

  Hey Jeroen poep aan je schoen… SMILE, je staat op Geenstijl!

 13. Mirck bekent kleur Says:

  In de goede traditie van de linkse media die zichzelf foutloos en boven alles en een ieder verheven vinden laat dhr. Mirck gelijk kleur zien: alles wat niet gevallig is wordt het zwijgen opgelegd. Wat zullen jullie bij de VARA met weemoed terugdenken aan good old Stalin.

  Tipje: als je de discussie niet wilt aangaan (want daar komt deze aktie duidelijk op neer) of als je niet tegen kritiek kunt (daar staan jullie ook zo goed om bekent, kampioenen in uitdelen, alleen het incasseren wil niet lukken) verwijderen dan de reply-functie. Dan kun je zoveel onzin als je maar wil posten, zonder dat je onwelgevallige reactie’s krijgt.

 14. Frits van E. Says:

  Haha, de door ons gefinancierde staatsinternetambtenaar kameraad Mirck begint gelijk met het bannen van onwelgevallige meningen van dissidenten. Jammer dat de Sowjetkampen in Siberie niet meer aan heropvoeding doen hè, kameraadski.

 15. dercks Says:

  Zit net effe naar die 5 sterren belastinggeldfeest Krasnapolsky te kijken. Waarom gaatlinks altijd in combinatie met SPUUGLELIJK?

 16. Marc Says:

  Het kan wel zijn dat dit geld van leden ed afkomt. Het feit blijft wel dat wanneer dit feest niet of sober gegeven zou zijn er een ton meer op de rekening van de Vara zou staan. Konden ze mooi een brief naar Den Haag sturen dat ze volgend jaar met minder subsidie kunnen. Dat geld hebben we hard nodig de komede jaren.
  Om even de hele discussie van wel of niet salonsocialisme van tafel te nemen. Kijk vandaag op je tweede dag bij de vara eens op de menukaart. Dat vindt je in geen enkel bedrijfsrestaurant. De vara zorgt goed voor zijn mensen……

 17. Internet controleur Says:

  SPUUGLELIJK? ….. Kijk eens naar die kop boven het blog

 18. De Echte Wim Heitinga Says:

  Tja Jeroen,
  Het is wel duidelijk dat je bij je sollicitatiegesprek de voorgekookte linkse uitvluchten en wegkijkreflexen goed onde de knie had.
  Veel succes tussen de salonsocio’s.

 19. Jeroen Mirck Says:

  Welkom op mijn site, Geenstijl. Helaas, de VARA schonk vandaag geen champagne. En de door jullie gebruikte foto stel ik alleen voor niet-commercieel gebruik beschikbaar, dus stuur ik Geenstijl BV straks even een rekening. Het geld mag Vera Keur namens de VARA aan een goed doel doneren.

 20. Mirck bekent kleur Says:

  Het grappige is nog dat hij claimt dat men daar gratis optrad, dat doen socialisten voor elkaar.
  Ja, dank-je-de-koekoek. Ze zijn in loondienst van de Vara toch? Of vullen ze hun zakken nog rianter door zich voor dit soort feestjes ook aan de eigen werkgever te verhuren???

  Dat doen socialisten voor elkaar. Nou, breek me de bek niet open. We weten allemaal wat er met vadertje Drees gebeurde toen hij volgens zijn mede-socialisten fout bezig was. Not to mention die rotstreek die Wouter nog niet zo lang geleden uithaalde met een socialistische minister. Of zullen we het eens hebben over een prominente socialist met een wel heel grote verzameling pedo-materiaal (zogenaamd voor onderzoek) een aantal jaren geleden. Socialisten, tja, heeft u even??

 21. Dave Says:

  Gast doe eens normaal, bij de Vara werken betekend: geen moraal!

  Geen moraal en geen fatsoen,
  Deaudgaan is wat die VARA zakkenvuller moeten doen!

  Weet wel dat ik jullie lonen en feestjes ophoest!
  Een goedendag verder , Oh grote socialistische, superieure belastingverslinders,

 22. John van Hoek Says:

  Zo zo……de Vara gaat progressief doen. Die waren toch al zo links als de neten…..

  Wel fijn te weten een groot feest op kosten vd belastingbetaler. Dit is een sterk argument om de publieke omroep de nek om te draaien.
  Ga eens werken voor je geld bv…

 23. Mevrouw Heitinga Says:

  He Wim, kom es een keer achter die pc vandaan, het is tijd voor je pilletjes!

 24. Reaguurder Says:

  Mohahahaha, de leden hebben dit betaald! Ik ken een lid van de ‘Vereniging’ VARA!, en die is nooit op de hoogte gebracht van dit feest, laat staan dat ze als trouw lid een uitnodiging kreeg om met Vera een glaasje Champagne te heffen in het Politbureau van de PvdA/VARA! *****Krasnapolsky. Afschaffen die Publieke Omroep en andere Staatspropaganda.

 25. Dirk Says:

  Ach, meneer van Jole moet met ons geld schreeuwen naar de bevolking? Heeft meneertje de Vara nodig om een antwoord te geven op Geenstijl? Volgens mij heeft deze mislukte presentator en ikweetnietwatgoeroe het al eens geprobeerd met zijn eigen blogje, maar heeft daar ook geen deuk mee kunnen slaan in het spreekwoordelijke pakje boter. Jeroen, ik zie dat je strategisch overleg gaat voeren. Laat FVJ er buiten. Knip zn pas door, plak zn mond af of stop m in een dwangbuis. Dat is de beste strategie. Deze eigengeiler moet zichzelf eens de spiegel voorhouden en tot de conclusie komen dat hij niet geschikt is voor het vak. Hoge bomen vangen nou eenmaal veel wind en als meneer de wind van voren krijgt is het huilen geblazen. Daarnaast, nog een strategisch punt. Een blog is om mee te antwoorden op alles wat er gebeurt in de wereld. Die moet je niet verbinden aan een organisatie als de Vara. Dat moet vanuit de underground groeien. Pas dan heeft het een kans van slagen. Dit was een gratis advies, ongesubsidieerd. Neem maar contact op voor nog meer advies. Die rekening komt wel..

 26. Joop Says:

  Leuk zo’n oude media foto.

 27. Brian Says:

  Ik dacht dat je met het geld van leden en andere inkomsten juist je programma’s moest maken…ohw nee wacht. Als de staat je betaald hou je inderdaad een lekkere pot over om in de salon van een oud Sovjet gediende (maar ondertussen decadent doen) een overbetaalde ambtenaar vaarwel te zeggen :)

 28. Reaguurder Says:

  De salonsocialisten van de Vereniging VARA! vieren feest in *****Krasnapolsky, en de leden krijgen ter ere van het vertrek van Vera! een TV-avond met Staatsnar Paul de Leeuw opgedrongen. Betaald uit eigen zak (via de belastingen) natuurlijk.

 29. DeJaap.nl Says:

  Een blog is om mee te antwoorden op alles wat er gebeurt in de wereld. Die moet je niet verbinden aan een organisatie als de Vara. Dat moet vanuit de underground groeien. Pas dan heeft het een kans van slagen.

  HEAR HEAR!

 30. marielle Says:

  Ach ja, die Vara. Links lullen, rechts vullen.

  Fijn dat je je succesvol ingelikt hebt bij die club, Jeroen Mirck! Van harte! Dat er nog maar vele van dit soort feestjes mogen volgen!

 31. Tjedde Says:

  Ach ja het Geenstijl volkje laat zich weer eens leiden door hun grote leider Geenstijl. Vroeger was Geenstijl nog wel leuk, zelfs om die reflectanten(Ja GS-ers, dat is de echte naam voor mensen die reageren! Mooi he?) kon je nog wel eens lachen. Nu zijn beide een karikatuur van zichzelf geworden, maar zo slecht dat er gewoon niets meer te lachen valt.

  Jeroen, met een uurtje zijn ze weer weg want dan hebben deze ‘ bully’s’ zonder enige vorm van normaal leven weer een nieuwe pispaal gevonden.

 32. azijnseikerT Says:

  Ik ben benieuwd of het exorbitant salaris van Van Nieuwkerk ook van het verkoop van de Vara-gidsen wordt betaald.

 33. marcel van dam Says:

  Welkom in ons rode nest Jeroen Mirck!
  Ik ben trots dat je al op jouw eerste werkdag dit soort taal kunt uitslaan…

  Mocht je nog tips en trucs willen over hoe te handelen als een salonsocialist, bel mij gerust! Gaat je echter al erg goed af merk ik.

 34. dercks Says:

  Zoooo jeroen de vara mag de opbrengst voor het gebrui van een foto aan een goed doel doneren. Als ze nou eens de helft van de kosten van het feestje aan een goed doel doneren. En de andere helft teruggeven aan de belastingbetalert, maak je veel meer vrienden.

 35. Kramp Says:

  Jeroen,

  te zien aan je reactie tav de foto die geenstijl gebruikt heeft moet je nog e.e.a. leren over bloggen / de digitale wereld etc. Ga nou niet principieel (links) zitten neuzelen over dat de foto alleen voor privegebruik was; je zet ‘m toch zelf op Flickr!

  Lees ‘Free’ van Chris Anderson nog maar eens….

  smile!

 36. Gerhard_in_Amsterdam Says:

  De zgn zelfbenoemde moraalridders van rechts die het allemaal beter weten moeten misschien achter hun PC vandaan komen en een echte baan gaan vinden? Jeroen; zet ’em op en laat die rechtse rukkers maar lekker verzuren. Veel plezier en succes bij de VARA (die tenminste de serie Mad Man uitzendt! Uitstekend!).

 37. Pollepel Says:

  Lieve, lieve lieve jeroen,

  ik vrees dat ik gezien dit blogje en jou reacties eronder Jeroen de Kreek toch gelijk moet geven wat betreft die zwakzinnigheid.

  Koeziekoeziekoezie.

 38. Anette Herfkens Says:

  Welkom bij de PvdA/FNV/VARA! Jeroen. Trek je vooral niets aan van die belastingbetalers, daar hebben wij sosjale linkschmenschen helemaal niets mee te maken. En vergeet niet om alle onkosten, ook die van het feest, in Den Haag te declareren.

 39. R. Molijn Says:

  LOL, de adjudant van Van Jole blaast naar GeenStijl..

 40. Anette Herfkens Says:

  Goed zo Jeroen. Zoveel mogelijk kiekjes van je ‘gratis’ op internet zetten en dan iedereen die ernaar linkt aanklagen voor ‘copyright’ schending. Zo kom je er wel op het Staatsinternet.

 41. Buzz Says:

  Hoi Jeroen, wat heb je een leuk debiel DDR koppie!
  Net zoals de rest van je linkse griezel collega’s….

  zonder belastinggeld zijn jullie nergens meer, ik hoop dat het tij snel gaat keren!

 42. dercks Says:

  @gerard. Mad man is in dit verband wel erg op zijn plaats ja. Verder ben ik erniet op tegen als JIJ de vara betaalt en ik niet. Dat lijkt me vrij redelijk nietwaar. Want ik poep op de vara en jij vindt het leuk. Waarom zou ik daarvoor dan moeten betalen voor linksche indoctrinatie? Jij betaalt mijn elsevier toch ook niet.

  Alles wat linksch is wordt betaald door de staat, lees gestolen van de burger, wat niet liksch is moet zichzelf financieren. Dat zouden we eens snel weg moeten stemmen!

 43. John Says:

  Nu begrijp ik waarom je aangenomen ben bij de VARA. Yo en tu lugar “zeg vandaag nog op voor het te laat is”

 44. ADHDave Says:

  Geweldig, GeenStijl een rekening sturen voor een niet boeiende en tevens wazige foto!
  Ze krijgen zeker toch wel korting?

 45. edwin Says:

  Jeroen , het waren 2 hele leuke dagen ……

 46. De nog echtere Wim Heitinga Says:

  Hallo hallo, IK ben de enige echte Wim Heitinga! Wil Jeroen Mirc gauw even de onechte Wim hier uit de commentaren verwijderen?! To the point: ik was er ook (op het feest) en het was een bezopen zooitje. Paul ‘deed’ Astrid, Vera ‘deed’ zichzelf terwijl van Jole toekeek en Sonja B. pinkte een traan weg. Bedankt voor de belastingeuro’s allemaal! Groeten, Wim

 47. Jackanders Says:

  PowNed komt eraan, stelletje staatsblaters!

 48. jop kohen Says:

  jeroen wat kost die foto?

 49. Thomas Says:

  Grappig al deze ophef, vooral omdat de publieke omroep de meest bekeken en beluisterde zenders van Nederland zijn. Veel mensen begrijpen het begrip “marktwerking” niet, als iedereen er zo tegen is moet je gewoon niet kijken en niet luisteren, dan verdwijnt het vanzelf. Na aftrek van reclame inkomsten kost de publieke omroep 800.000.000 deel dit door 7.000.000 huishoudens in Nederland; €114,00 per jaar per huishouden. Per maand dus €9,50, betaal ik graag voor de geleverde programma’s. En betaal je dat niet graag, dan kijk je gewoon lekker naar alle onzin amusement programma’s bij de commerciëlen.

 50. Vera Says:

  godverdergodver… [rent heen om hem heen te zenden]

 51. Alstublieft, uw onafhankelijke Dutch Bloggies juryvoorzitter | Bert Brussen Says:

  […] Kijk aan, én officieel Vara-medewerker met ausweis (dat was een Godwin, dat is enorm progressief) én beslist objectief en onafhankelijk juryvoorzitter van de grootste (door de gemeente Den Haag gesubsidieerde) inteeltweblogprijs van Nederland. Ja, dat DeJoop.nl zal in 2010 dus wel een heleboel Bloggies gaan binnenslepen… […]

 52. J-One Says:

  hmmm GS is dat niet die site die bekend geworden is als -edit-. GS is dat niet die site die kritiek op hun eigen site steevast met een IP ban beloont? Ach ja, zolang linksmensen dergelijke praktijken hanteren dan is het een grote schande, maar bij hunzelf heet dat dan toepassen van huisregels. Bwahahaha

  Nou ja, GS is inmiddels toch al FOK 2.0 geworden, dus waar hebben we het eigenlijk nog over.

 53. dercks Says:

  @thomas Wij begrijpen marktwerking niet. Hij is fijn. We geven een klein miljard belastinggeld weg en wij begrijpen marktwerking niet. Je bent erg grappig. Als al die programma’s waar nagenoeg niemand naar kijkt van de buis gaan kunnen we volstaan met 1 of maximaal 2 zenders. Als die dan net als de commercielen zichzelf bedruipen heb je marktwerking. Maar het lijkt erop dat dit iets te hoog gegrepen is voor je.

 54. Thomas Says:

  @dercks: check even kijkonderzoek.nl

 55. Humor in blogland & Jeroen Mirck op GeenStijl :-) Says:

  […] Humor in blogland. Er word duur gefeest op uw kosten : Exorbitant VARA-feest in Krasnapolsky. Maar gelukkig word een groot deel terug betaald door GeenStijl. […]

 56. harry Says:

  Het was toch wel Beluga ?

 57. reaguurder Says:

  @thomas
  Die Publieke Omroep kost echt veel meer dan 800miljoen Thomas. Als je de Staatsvoorlichters in Den Haag, bij gemeente en provincie, etc. en de ‘overhead’ in Hilversum erbij optelt, dan kan je zeggen dat de totale kosten voor Propaganda en Indoctrinatie de belastingbetaler ten minste 3 miljard per jaar kosten. En je moet die kosten ook niet gelijk delen over 7.000.000 miljoen huishoudens want het overgrote deel van die 7 miljoen betaalt niet of nauwelijks belasting. Dus maar een paar huishoudens moeten die miljardenkosten opbrengen.

 58. Freakenstein Says:

  Ben heel benieuwd naar het financiele jaarverslag van POWned volgend jaar =)

 59. Jerommeke Says:

  Jeroen ben jij op de foto dat in het midden of is dat de nieuwe directeur, een bierkratje eronder had wel gepast.
  Ps. Vertel Astrid, eens het lekkerste wijf op tv, dat ze beter een andere kledingadviseur moet nemen. Ze heeft nu van de lange armen.
  Of zijn dat de zg. graaiers.

 60. weissmuller Says:

  Tijd voor een muzikaal intermezzo mensen…

 61. BB Says:

  wat is het toch altijd dat als je een linkse instantie bent je opeens geen geld meer uit mag geven voor een feestje, maar dat als een rechtse groep zich de tering in zuipt van belastinggeld het opeens een goeie grap is/ er nooit aandacht aan wordt besteed?

 62. Wereldvreemd Says:

  Salonsocialisten uit het gooi allemaal het land uit.

 63. De nog echtere Wim Heitinga Says:

  BB: omdat linkxen sosjaalisten zijn die hun geld per definitie altijd met de armeren zullen moeten delen (dan blíjft er geen geld over voor feesjus) en regsten dat niet hoeven. die lachen gewoon om die armeren, of vinden hen te lui want ze zijn immers ARM. de VARA lacht ook al jaren om die armeren en verrijkt volop zichtzelf en zijn Staats-TV-corriefeejen, dus zijn het eigenlijk REGTSEN. Erg hè Jeroen Mirck, kun je nu nog wel slapen?

 64. Wereldvreemd Says:

  Ik moet kotsen om dit soort “afscheidsfeestjes”. Als een arme arbeider na 40 jaar hard werken met pensioen gaat gebeurt er niks. En moet er een of andere belangrijke bobo weg, dan worden de flessen champagne al getrokken.

 65. Hans Says:

  Wordt het nu eens geen tijd dat die Mirck doet alsof ie aan het werk gaat.

  Jan de arbeider ligt al uren stenen te leggen.

 66. Blaat Says:

  Stem Wildersss! EN de hele VARA wordt opgeheven en alle salonsocialisten worden ontslagen!

 67. Blaat Says:

  Stem Wilders, en de hele VARA verdwijnt!

 68. Liek Says:

  Waarom wil je al zo de aandacht naar je toe trekken op je eerste werkdag? Wat is je probleem?

 69. Ambroos Says:

  Links lullen, rechts vullen..

 70. Goed advies kost niets Says:

  Dankzij de verspilling van belastinggeld en de journalisten die dit inzichtelijk maken, hebben we vermaak.

 71. Fleauxe Says:

  Dat hele feest, allemaal op kosten van de ondernemer en de hardwerkende arbeider. En daar wenst u alsnog een slaatje uit te slaan? U zou zich diep moeten schamen, walgelijk. De enige reden waarom u dit doet is uw frustratie over het artikel op GS. Kennelijk mag ik niet weten wat u op mijn kosten uitvreet. Schaam u!

 72. jop kohen Says:

  thomas for president, LOL

 73. Izegrim Hoepla Says:

  @Thomas
  “Marktwerking” is dat ik moet betalen opdat jij je iedere dag de linkse hersenspoeling kan laten intrechteren?

 74. Evert Says:

  @Jeroen Mirck Says: September 3rd, 2009 at 7:11 am

  Jij gelooft alles wat ze zeggen? Er zijn tal van juridisch waterdichte financiele constructies voor te verzinnen zodat het inderdaad zo lijkt ja ;-)

  En dan nog, alsof je als LID hiervoor wilt betalen…

 75. Ketsmaf Says:

  Wie?

 76. reaguurder Says:

  Als je bij de VARA!, de PvdA, FNV of het gristelijke CDA/CU het woord ‘belastingbetaler’ laat vallen, dan zijn dat ‘onderbuikgevoelens’. Het is in die kringen niet salonfaehig om kritische vragen te stellen over uitgaven namens de belastingbetaler.

 77. Marcel van Dam Says:

  Jammer dat wij geen feetsjes meer mogen bouwen van het ledengeld en de omroepsubsidie. Het leven is al somber genoeg.
  Kom Paul geef me nog een glas.

 78. Brian Says:

  @Thomas Says:
  September 3rd, 2009 at 9:19 am

  als je zoveel verstand van marktwerking hebt, snap je ook wel dat een miljard aan staatssteun concurrentie vervalsing is. Dat er dan nog überhaupt reclame is te zien, is al helemaal schandalig. Als je het doet, doe het dan goed zoals bijv. een BBC.

 79. reagluurder Says:

  Waar gaat dit over?

 80. dercks Says:

  @thomas. Ik heb even bij kijkonderzoek gekeken, maar heb daar niets gelezen over marktwerking. Wat ik wel zag dat er een hoop programma’s zijn waar bijna geen hond naar kijkt. Erg veel marktwerking is er dus niet. Weet iedereen natuurlijk, behalve linksmenschen, want die zien hun staziomroep in discrediet gebracht.

  Of had je dit al gehoord bij Hans Laroes:
  http://home.hetnet.nl/~c.brendel/Poldermoskee2.htm

  Wel juichend in het journaal de opening maar toen werd het stil. Wat verrassend.

 81. Johnny Heitinga Says:

  Het failliet van de sociaaldemocratie.
  Het is toch verbazingwekkend dat er bij de VARA en de PvdA zo’n graaicultuur kon ontstaan. Een totale verloochening van de visies en denkbeelden waar men ooit voor stond, en niet te vergeten een verraad aan hun achterban.
  En dan nog verbaasd zijn als Wilders ineens een grote aanhang heeft.

 82. borderliner Says:

  Ik word echt misselijk van dat gezeur op de VARA en de PvdA, vooral van de GS kant. Het is zooo makkelijk om te schelden vanaf de zijlijn. Nou en dat er een feest wordt gegeven met belastinggeld, of geld van leden. Dat doen alle andere instellingen die van publiek geld gebruik maken ook.
  Reken maar dat het belastinggeld wel wordt gebruikt voor het eigenlijke doel(TV en Radio), en neem maar van mij aan dat daar controle op is.
  Of willen we dat organisaties die publieke gelden krijgen géén feestje mogen geven? Dat men alleen maar sober moet leven? Of dat het uit eigen zak moet worden betaald?
  Het is alleen maar omdat er VARA bij staat. Als het de TROS was geweest had iedereen z’n bek gehouden. Grow up!

 83. Hanz Christian Says:

  Veel succes, Jeroen, bij de geinigste omroep in het land.

  Dames en heren reaguurders: die perestroika is al 20 jaar oud, moet er nog steeds sovjetmeubilair kapot?

 84. klaplong Says:

  Ik vind het bijzonder jammer dat deze ouwe kliek rotzooi makers met hun gedrag en hun lonen eigenlijk alles besmeuren dat progressief is. Dit soort gedrag geeft alleen maar voedingsbodem en materiaal voor makkelijke populisten en nog terecht ook.

  Jeroen Mirck als weblogambtenaar van een volledig gesubsidieerd blog, hoe kóm je er op? Dat bestáát toch niet?

  Het gedrag van de generatie van Mirck en up maakt het bijzonder moeilijk voor ons, nieuw en jong progressief, om te laten zien waar het eigenlijk om gaat. Dansen op de rand van de vulkaan en nog de laatste restjes weggraaien zodat er voor jong idealisme niks meer over blijft. Ik vind het bijzonder pijnlijk.

 85. borderliner Says:

  @ Wereldvreemd Says:
  September 3rd, 2009 at 9:46 am
  Dat komt omdat de gemiddelde manager te gierig is om geld uit te trekken voor zijn ‘arme werknemer’. Overigens bestaat de ‘arme werknemer’ niet meer. Dat is algemeen bekend. We hebben het erg goed in Nederland. We leven echter op een té hoog welvaartsniveau. Zo hoog dat mensen die gewoon/normaal verdienen niet meer mee kunnen komen. Dat noemen we dan arm. Ja, je bent dus arm als je geen 2x per jaar op vakantie kunt. Wat een lulkoek.

 86. Joh Says:

  Wat een gezeik om niks van de Geenstijl-vervelio’s.
  Vera Keur heeft in de jaren dat zij dienst deed de VARA op de kaart weten te zetten als de omroep met de populairste programma’s in Nederland.
  P&W, DWDD, Mooi Weer de Leeuw, Sopranos etc.
  Daar mag bij haar vertrek best een duur afscheidsfeestje tegenover staan.

 87. Wereldvreemd Says:

  @Borderline: In wat voor gooische kringen verkeer jij dan? Randstadcentralist. Hier op het Groningse platteland weten we nog wat armoede is. 20km fietsen op en neer naar het werk omdat een auto te duur is. Rondkomen van 1300 euro per maand met een heel gezin. Een gemiddelde steuntrekker in de Randstad krijgt maar 50 euro minder van Jan met de Pet. En jullie linksbuiken maar feesten van mijn zwaarverdiende geld. Zoek het toch even uit salonsocialist.

 88. Pieter Says:

  Joh Says:
  September 3rd, 2009 at 10:59 am

  “Wat een gezeik om niks van de Geenstijl-vervelio’s.
  Vera Keur heeft in de jaren dat zij dienst deed de VARA op de kaart weten te zetten als de omroep met de populairste programma’s in Nederland.”

  Kaart? Welke kaart? De menukaart? Doe eens geen populistische uitdrukkingen gebruiken en hou je bij de feiten.
  Een lekker duur feestje “entre nous” niet waar?
  Was het gewone Vara-volk dan ook uitgenodigd?

 89. Ome Henk Says:

  Jawel hoor, geenstijl stuurt zijn roze hordes weer eens op iemand af. En die staan allemaal heel hard als schaapjes geenstijl na te jouwen met hun linkslullenrechtsvullen stokpaardje.

  geemstijl wijst en het onderbuik reageervolk marcheert blind, de vanen hoog, de rijen vast gesloten.

  Niet dat ik zo’n vara / van jole/ dejoop fan ben, maar de roze stuitende domheid, dat verdiend zelfs Jeroen Mirck niet.

 90. Pieter Says:

  “Ome Henk Says:
  September 3rd, 2009 at 11:14 am

  Jawel hoor, geenstijl stuurt zijn roze hordes weer eens op iemand af. En die staan allemaal heel hard als schaapjes geenstijl na te jouwen met hun linkslullenrechtsvullen stokpaardje.

  geemstijl wijst en het onderbuik reageervolk marcheert blind, de vanen hoog, de rijen vast gesloten.

  Niet dat ik zo’n vara / van jole/ dejoop fan ben, maar de roze stuitende domheid, dat verdiend zelfs Jeroen Mirck niet.”

  En jij behoort zeker tot de bovenbuik? Of ben je gewoon de anus?

 91. reaguurder Says:

  Als je je kritisch afvraagt wat er met je belastingeuro’s gebeurt, dan ‘marcheer je blind, met de vanen hoog en rijen vastgesloten’. Althans in de ogen van de VARA!, van Jole, etc.. Belastingbetalers zijn ‘fascisten’ als ze vragen gaan stellen.

 92. Joh Says:

  @Pieter
  Jij voelt je zeker aangesproken?
  In het echte leven, je weet wel, waar mensen werken, daar worden ook weleens bedrijfsfeestjes en afscheidsfeestjes gegeven.
  Maar daar weet jij als GS-vervelio natuurlijk niks van.

 93. Bas Says:

  Feit: Van Jole heeft de schijn tegen. (terecht overigens,diverse bronnen zullen dit kunnen bevestigen)
  Feit: zeker 40 procent van de Geenstijlbezoekers begrijpt vaak sarcasme en cynisme niet.
  Feit: de Joop zou niet met belastinggeld betaald mogen worden.
  Feit: de publieke omroep krijgt zeker 60pct teveel subsidie, helaas lukt het maar niet om een overheidsinstantie efficiënt te laten werken.

 94. Joh Says:

  @reaguurder
  De VARA ontvangt niet alleen belastinggeld maar int ook geld van leden.
  Het is zonder daar bewijs van te hebben onzin om te stellen dat het van belastinggeld is betaald.

 95. klaplong Says:

  @ Joh

  Die mensen die dan feestjes geven, geven die feestjes van hun zelfverdiende centjes waar ze om en nabij de 45% van hebben afgedragen aan de mensen die feestjes geven van ándermans centjes en waar ze weblogjes mee gaan opstarten die het, als er behoefte aan zou zijn, ook zélf wel hadden kunnen als ze tenminste bereid waren om hárd te werken.

  Maar Joh, kijk vooral nog weer verder uit het raam, daar trekt het leven aan jou voorbij toch?

 96. watergeus Says:

  Powned!

 97. Rikkie van Slingertje Says:

  Jeroen Mirck is zo te zien heel blij met zichzelf.

 98. Brian Says:

  @Pieter 11:20

  ”En jij behoort zeker tot de bovenbuik? Of ben je gewoon de anus?”

  LOL :)

 99. reaguurder Says:

  @john sais
  In ieder geval ken ik leden, en die zijn nooit geinformeerd, laat staan uitgenodigd om op de Champagnefeest te komen.

 100. Brian Says:

  @Joh

  ”De VARA ontvangt niet alleen belastinggeld maar int ook geld van leden.
  Het is zonder daar bewijs van te hebben onzin om te stellen dat het van belastinggeld is betaald.”

  Wat is dit nu weer voor drogreden? Juist omdat er naast subsidie getrek ook nog geld binnen komt van leden, is het des te vreemder dat er überhaupt subsidie opvreters tussen zitten.
  En ga me niet vertellen dat dit soort afscheidfeestje’s eenmalig zijn. In deze slangenkuil kringen zijn altijd wel redenen te vinden voor een feestje. You should know.

 101. Name (required) Says:

  DeJoop, daar zitten we echt op te wachten. Nog wat linkse rakkers die denken dat bloggen bruist enzow.

  Ik geef het project zes maanden en dan is het toedeledokie.

 102. Schele henk Says:

  Altijd zo’n kul argument. “Maar hunnie doen het ook”. Laat de PO zichzelf maar bedruipen en ze mogen feesten tot ze scheel zien.

 103. azijnseikerT Says:

  De vara heeft genoeg leden. Kan zichzelf dus bedruipen. Toch…?

 104. Rikkie van Slingertje Says:

  Gaat Jeroen Mirck als ‘journalist’ *kuch* zo meteen de zittende macht controleren? Of wordt het met de machthebbenden schoppen en slaan tegen minderwaardige mensen als Geert Wilders? Ik denk eerlijk gezegd het laatste. Jammer.

 105. Ouwe Reus Says:

  Het potverteren is niet alleen aan de VARA voorbehouden, álle Staatsomroepen zijn verworden tot geld verkwistende machines. En ondanks een corebusiness van gemakzuchtige me too-formats die van geouwehoer aan mekaar hangen (hoeveel ‘talkshows’ kan een normaal mens eigenlijk verdragen?) komen ze er nog immer mee weg. Wat nog lachwekkender is, is dat de VARA zich nog immer beschouwd als zijnde progressief… O ja, en krieties natuurlijk. Mijn God, wat zijn ze krieties…

 106. Rikkie van Slingertje Says:

  @ Ouwe Reus
  Dat bedoel ik. Krieties op alles wat knaagt aan de zittende macht. Losers.

 107. Gauloises blauw Says:

  he Mirck, hippe bril! potverteerder

 108. Jaap Says:

  Het is frappant dat een systeem (de publieke omroep) met zo weinig maatschappelijk draagvlak en nut, zo kunst matig in stand gehouden wordt. Zal wel met geld te maken hebben. Uitgerekend bij de vara zitten de best betaalde mensen uit de staatsruif te eten.

 109. Pete Says:

  Wat belachelijk zo’n duur afscheidsfeest. Daar betalen al die VARA-leden dus aan mee.

 110. Graaiheks Herfskens Says:

  Welkom bij deze ingedutte klub van linkschmensen!
  Hoop dat je af en toe wat eerder naar huis kan om je schaamte te verbergen…. doe ik ook altijd in mijn Mini.

 111. sdsd Says:

  Alle dieren zijn gelijk maar sommige zijn gelijker dan anderen.

 112. Annette Herfkens Says:

  Zeg graaiheks, ik ben de echte Herfkens, en ik rij een een VW Beetle Cabrio. Maar, uiteraard tegen betaling, geef ik de VARA! graag advies hoe ze zoveel mogelijk belastinggeld kunnen binnenharken. Mijn honorarium kunnen ze ook weer in Den Haag declareren, so ‘who cares’.

 113. Graaiheks Herfskens Says:

  Hoi Annette!
  Heb al weer een nieuw cabriootje gekocht.
  Hier bij de VN ligt het geld van andere mensen zo maar op de straat…dus de hele dag zit ik hier te harken en te graaien…
  Linksche groetjes

 114. Dr. H.S.. Bilderberg Says:

  Gefeliciteerd, weer een nieuwkomer aan het linkse rooie graai-en grijp front.
  Vraag me af bij wie je in z’n reet heb moeten kruipen om deze gesubsidieerde luizen job/hobby jouw kant op te laten rollen.

  Succes met likken en slikken bij die rooie honden.

 115. Jeroen Mirck opnieuw doelwit GeenStijl | Coen Jacobs Says:

  […] schreef Jeroen de afgelopen week een stukje over de start van zijn nieuwe baan bij de VARA! Hij wordt redacteur van het nieuwe project, De Joop. De Joop moet Nederlands nieuwste opinieblog worden. In dezelfde post linkte Jeroen naar […]

 116. Tom Says:

  Nou Jeroen, je hebt je wel iets op de hals gehaald door deze werkgever. Een hoop reacties en bezoekers in ieder geval, waarmee je tevens aantoont dat het debat op internet inderdaad nogal word overheerst door ongefundamendeerde schreeuwers waarmee het voeren van een eerlijke discussie zonder verdraaingen o.i.d. bij lange na niet altijd even makkelijk is.
  En: Je naam is zelfs opgenomen in het geenstijl-woordenboek. Ik ben benieuwd of je de vandale ook nog zult gaan halen…

 117. Tom Says:

  Mooi pasje trouwens. Zal wel veel belastingcenten hebben gekost ;-).

 118. BRSE Says:

  Jeroen, als je geschoren wordt, moet je stil blijven zitten, vooral niks zeggen. En je wordt op dit moment duidelijk aan alle kanten geschoren…

 119. sjef de vries Says:

  tsja, de vara, dat is die omroep die over de rug van de hardzwoegende fabrieksarbeiders hun zakken vullen, met hulp van die enge homo van een paul de leeuw, de ergste relnicht in de wereld.

 120. Jan met de Pet Says:

  lidmaatschap -1

 121. JeroenMirck.nl » Blog » Jeroenmircken? Says:

  […] Ik ben een werkwoord geworden. Weblog Geenstijl vindt mijn overstap naar de VARA maar niks, dus stuurden ze eerst hun reaguurders op me af en promoveerden ze mijn naam gisteravond zelfs tot werkwoord. […]

 122. Henk Says:

  Ga anders even in discussie met mensen die geen idee hebben hoe de echte geldstroom bij de NPO wordt geregeld… Discussiëren met mensen die niet goed geïnformeerd zijn is sowieso zonde van je tijd.

 123. De Baer Says:

  Ach je bent de zoveelste die denkt uniek te zijn en het beter te weten en te kunnen. Paul de Leeuw heeft zijn beste tijd gehad en is een zinkend schip; helaas voor de rest van Nederland duurt het even voor De Leeuw geschonken is vanwege zijn overmatige vetgehalte en overmatige geschreeuw en zijn overmatige ego.

 124. Tom Says:

  @De Bear : Je bedoelt net zoals bij Wilders?

 125. SpacyRicochet Says:

  Was het juist niet de bedoeling dat foto’s onder Creative Commons juist wel door blogs en allerhande gebruikt mochten worden?

  Mits aan de foto zelf niet verdiend wordt, deze illustrerend gebruikt wordt (en niet als hoofdzaak van een artikel) en de auteur wordt genoemd?

 126. Wolff Says:

  Ik hoop dat ze de publieke omroep zo snel mogelijk afschaffen. Stelletje geldwolven. Belastingcenten besteden aan het maken van linksche propaganda. Ga je schamen.

 127. Peter de Vries Says:

  Geachte Vara voorzitter,
  Ik ben een grote fan van ons publieke stelsel en van de Vara in het bijzonder. Ik hoop dat jullie nog veel mooie programma’s kunnen maken met toppers zoals Paul de Leeuw. Jammer dat er mensen zijn zoals de redaktie van GeenStijl die de positieve zaken altijd kapot willen maken. Beste Jeroen, als ik zo vrij mag zijn. succes met het voorzitterschap van Neerlands mooiste omroep!

  Groeten Peter

 128. Gitta Says:

  Ha Jeroen, je hebt jezelf zo te zien aardig wat op de hals gehaald. Maar je moet maar zo denken: als reaguurders niet eens met hun eigen naam durven te reageren, zijn ze het niet waard ;-). Da’s wel zo makkelijk.
  Succes bij de VARA en met De Joop!

 129. Het Zoet & Het Zuur » Jeroen Mirck = inhoudsloos Says:

  […] Jeroen Mirck vindt dat fulmineren in zijn comments maar niks. Jeroen Mirck zou eens bij zichzelf te raden moeten gaan waarom dat is. Waarom juist hij in zijn comments de wind van voren krijgt. Dat is omdat Jeroen Mirck inhoudsloos is, doet alsof hij het weet allemaal terwijl zijn leven als mislukt imponeert. […]

 130. Reza Says:

  Hallo Jeroen,

  We zijn al een tijdje lid van de VARA, je breng echter Feyenoord met dat foto van dat kind, mijn club in een kwaad daglicht. Je bent dus een Ajaxied. Dit valt niet goed in Rotterdam, beste Jeroen. Dat gaat de VARA leden kosten. Ik ga mijn lidmaatschap opzeggen, net zoals de 60.000 leden die dit al eerder hadden gedaan. Je moet je schamen. Overigens ga ik andere Rotterdammers mobiliseren om hun lidmaatschap op te zeggen van de VARA. De VARA is altijd een populaire omroep geweest bij de Feyenoordsupporters, dit maak je nu kapot.

  Groet,

  Reza Kloens

 131. Rob Says:

  Beste GeenStijlers,

  GeenStijl is ons kindje. We laten de sfeer niet door vervelio’s verpesten. Open discussie betekent niet hetzelfde als een open platform. Iedereen kan op een laagdrempelige manier een weblog beginnen, dus als u uw opinie niet gewaardeerd ziet raden we u aan uw heil bij bijvoorbeeld web-log.nl te zoeken.

  De huisregels kunnen op ieder moment naar goeddunken van de Redactie ter plekke aangepast worden. Beroepen op de regels is derhalve zinloos, wij hebben altijd gelijk.

  Was getekend, GeenStijl. Uw Vadertje Stalin in Internetland.

 132. JeroenMirck.nl » Blog Archive » De Joop leeft! Says:

  […] Fascinerend, al die aandacht voor iets dat er nog niet is. Vanaf het moment dat ik aankondigde naar de VARA te gaan om mee te gaan werken aan opiniesite De Joop, raken weblogs niet uitgeschreven over dit project. Ook de ‘oude’ media hebben het onderwerp opgepikt: eerder al Dagblad De Pers (“Mag dat wel van publiek geld?”), gisteren ook journalistenvakblad Villamedia Magazine. […]

 133. JeroenMirck.nl » Terugblik op het blogjaar 2009 Says:

  […] Het blogjaar 2009 op JeroenMirck.nl zit er bijna op. Het eerste volledige jaar, want vorig jaar was nog een ‘gebroken’ blogjaar, dat aanvankelijk begon op Nieuwe Media Weblog. Ten opzichte van 2008 hebben de bezoekersaantallen een enorme sprong gemaakt. Dat is voor een groot deel te danken aan mijn overstap naar de VARA om daar Joop.nl op te zetten, wat veel discussie opriep. Met name de weblogs Geenstijl, BBrussen.nl en HP/De Tijd maakten zich daar erg druk over. […] Alle lezers, reaguurders en zij die naar mij linkten: hartelijk dank voor de aandacht en een blogrijk 2010 toegewenst! […]

 134. JeroenMirck.nl » Exit VARA Says:

  […] Het zit erop. Vandaag was mijn laatste dag bij de VARA. Ik verlaat de redactie van Joop.nl om community officer te worden bij Deloitte Innovation. Iets heel anders, een spannende sprong in het diepe. Daar hou ik van. Net zoals ik vorig jaar vol enthousiasme in het Joop-avontuur ben gesprongen. Joop.nl staat als een huis, daar ben ik best trots op. Iedereen bij de VARA bedankt voor de leuke samenwerking. Mijn speciale dank gaat natuurlijk uit naar mijn Joop-collega’s Samira Ahli, Maarten van den Heuvel en Francisco van Jole. Samen lekker die rechtse kleautzakjes een hak gezet, haha. […]

 135. Letselschade Advocaten Says:

  Letselschade Advocaten…

  Noot van de webmaster: Onbedoeld grappige spam is priceless.

 136. Norah Says:

  Well, Facebook has certainly been in the news lately. Do you have a Facebook presence? Using this incredible new fusion technology, you can harness and leverage the power of Facebook. It’s simple and easy to use even though the ‘guts’ of the system are fairly complicated. It especially works well with the more obscure niches and is integrated with Amazon, Ebay & Clickbank. I think you should check it out!

  Noot van de webmaster: Dank voor de tip! :)

 137. Härry & Rudi Says:

  […] Härry: “Hass du das gehörd? Derr Jeruhn Mirck hasst enntlich einen Job gefunden. Mitt der !VARA.”
  Rudi: “Nein, ist es wirklich, einen Job?”
  Härry: “Nein, es ist keine wirkliche Arbeit. Ist es offizielle Regierungspolitik. Bloggern für die öffentlich-rechtlichen Rundfunk. Das ist besonders viel aus dem Fenster sehen und Surfen im Gegenseitiger Netz.”
  Rudi: “Gegenseitiger Netz??”
  Härry: “Jawohl, weisst du wohl, das Ünter-… nein… Internet.” […]

Leave a Reply