Koffie verkeerd

4 x verkeerd

Koffie verkeerd. Het blijft een rare naam voor een caffe latte. Gelukkig dan maar dat de Italiaanse naam steeds meer ingeburgerd raakt, al zal het Genootschap Onze Taal dat vast ook maar niks vinden. Vandaag dronk ik zo’n verkeerde bak (schuimkraag was mislukt, verexcuseerde de nieuwe serveerster zich) bij Café Westers in Amsterdam. Bij het afrekenen werden we vermanend toegesproken door de kassabon: “4 x verkeerd.”

Tags: , , , ,

9 Responses to “Koffie verkeerd”

 1. Mike's Webs Says:

  Ik denk dat we er nog vaak terug moeten komen zodat de versche serveerster een beetje kan oefenen met het maken van de foute koffie. Zo verkeerd vond ik ze trouwens niet:)

 2. Jeroen Mirck Says:

  @Michael: Bovendien woon je daar straks in een allerminst verkeerde buurt. ;)

 3. Mike's Webs Says:

  @Jeroen: :)

 4. Désirée Says:

  Wij hadden bij de uitgeverij waar ik werkte een koffieautomaat waar je allerlei koffies en thees kon krijgen: koffie verkeerd, caffee machiato, espresso, cappuccino en natuurlijk gewone koffie. Maar er ging regelmatig iets verkeerd. En niet alleen bij de koffie van die naam. Misschien was het daarom dat er altijd een lampje ging branden nadat je je keuze had gemaakt: ‘sterkte’.

 5. marnix Says:

  Eén euro fooi is ook niet verkeerd :-)

 6. Zomermeisje Says:

  Ik wil graag heel veel koffie verkeerd met je drinken… of een weggescheurd kopje koffie (Cafe Cortado en Madrid). Kijk uit naar je uitnodiging ;-)

 7. Jeroen Mirck Says:

  Ik ook met jou, Zomermeisje!

 8. Leon Says:

  Thuis heb ik sinds een aantal maanden de Dolce Gusto. Helemaal geen ‘verkeerde koffie’, integensdeel, maar wel lekker met veel melk:)

 9. italiaansenamen Says:

  Door de populariteit van espresso gebruiken wij in Nederland steeds vaker het italiaanse woord ‘latte’.

  Ik kan zelf ook erg genieten van een kop koffie met een laagje melk.

Leave a Reply