De wereld van Hallie Lama

Doorgebroken is hij nog niet, maar cartoonist Hallie Lama heeft het in zich om de nieuwe Hein de Kort te worden. Al moet je tekenaars eigenlijk niet met elkaar vergelijken, want daarmee doe je ze individueel te kort. Toch doe ik het, om hen die zijn werk nog niet kennen een voorzichtige indruk te geven. Voor een nadere kennismaking is er dit videoportret, gemaakt door Michael Minneboo. Leuke terzijde: Michael en ik hebben vandaag in De Balie gebrainstormd over een gezamenlijk videoproject. Daar doen we nu nog even heel geheimzinnig over. Later meer.

Tags: , , ,

3 Responses to “De wereld van Hallie Lama”

  1. Michael vd B Says:

    Ha ha! Ge-wel-dig is ie. En wat die vrouwtjes betreft, Verdonk komt hier nog heel flatteus weg…

  2. JeroenMirck.nl » Week van de Interactieve Cartoon Says:

    […] Hij is alweer ten einde, de Week van de Interactieve Cartoon. Een week lang kon het publiek bijschriften bedenken bij een tiental spotprenten van aanstormende cartoonisten als Bandirah, Kapreles en de Rustende Jager. Vrijdag werden de winnaars bekendgemaakt in stripgalerie Lambiek. Geheel interactief maakte Hallie Lama tijdens de borrel bovenstaande cartoon, die inhaakte op de recente verwerkwoording van mijn naam tot het nieuwe woord ‘jeroenmircken’. Nog steeds weten we niet precies wat het betekent. Meneer Van Dale, help ons eens. […]

  3. JeroenMirck.nl » Stripdagen Haarlem 2010 Says:

    […] Vandaag werden de nominaties voor de Clickies 2010 bekendgemaakt. Eén kanshebber had ik eerder deze maand alvast goed voorspeld: de populaire fotostrip Ype + Willem. In de categorie gagstrips moeten Ype Driessen en Willem Stam het opgenemen tegen Cartoondiarree (Michiel van de Pol was hier ‘in mijn tijd’ ook al succesvol mee), Louis de Leguaan (Stephan Brusche) en Hogwashed van Frank Hollander. Ook onder de genomineerde cartoonisten veel bekenden: Bandirah, Lectrr, Hallie Lama en Metin Seven. Van dit viertal draait Lectrr het langst mee, is Bandirah het absurdst, heeft Seven de beste Photoshop-skills en is Walhallie stiekem het grappigst. […]

Leave a Reply