Darwin of God?

De aarde is door God gefabriceerd in zes dagen. Daarna dronk hij op zondag een pilsje. God is daarmee de beste freelancer die ik ken. Wat zou Zijn uurtarief zijn? Veel christenen geloven nog steeds in deze onzin, ook ene Kees van Helden uit Urk. Die stuurt vandaag in een oplage van zes miljoen stuks een folder rond vol propaganda over dit zogenaamde creationisme. In het jaar dat we Darwin herdenken, de man die wetenschappelijk vaststelde hoe de Mens in werkelijkheid is ontstaan, namelijk door evolutie. Bloggers in Nederland zijn de actie Terug Naar Je Maker begonnen om Van Heldens verspreiding van leugens tegen te gaan. Daar schaar ik me achter. Jij ook?

Update: Leuke (oudere) sticker-actie:

Tags: , , , , ,

5 Responses to “Darwin of God?”

 1. Creationisme folder? Terug naar je Maker! - Sargasso Says:

  […] Blogs die de actie steunen: Beunblog Peters Cartoons Culture Hacking Hersenspinsels Brechtje Zeernuttig nieuws Waterlog Jeroen Mirck […]

 2. Mike's Webs Says:

  Ik zal de folder niet ontvangen: een nee-nee-sticker beschermd mijn brievenbus doorgaans van ongevraagde reclame. Een reclamefolder die het woord Gods probeert te verkopen zal er dus niet ingaan. Vind het verder een prima actie hoor van dat blog. Het kan geen kwaad om in deze discussie een tegengeluid te laten horen, al moet ik zeggen dat fundamentalisten zelden een luisterend oor hebben voor ideeen tegen hun wereldvisie, dus bottom line zullen we er allemaal niet veel aan opschieten.

 3. Stefan Says:

  Als de folder vandaag op de mat valt, is toch echt door het TNT sorteercentrum op zondag gewerkt…. dat mag toch nie??

 4. Harry Hol Says:

  Ik ben erg benieuwd naar de brochure. Heb zelfs mijn nee/ja sticker afgeplakt.

  Ennuh… nee, ik ben niet van ‘die kliek’.

  http://www.schrijversblok.nl/index.php/2009/02/24/je-kan-nog-zo-veel-gelijk-hebben/

 5. Jeroen Mirck Says:

  De discussie hier valt mee, maar na plaatsing op Nujij.nl bleken er ineens heel wat (bet)weters met een mening te zijn. Bijna zestig reacties in een dag tijd!

Leave a Reply