Verliefd op Amsterdam?

Windmill, NDSM, Amsterdam

Dit weekend is er een online fotowedstrijd van start gegaan, georganiseerd door een goede kennis van me, Anna-Maria Giannattasio. Thema van de wedstrijd: Verliefd op Amsterdam. Een nogal breed onderwerp, maar altijd leuk om wat foto’s met mensen te delen. Dus heb ik een viertal foto’s opgediept uit mijn Flickr-archief. Vraag aan mijn lezers: welke van mijn foto’s zouden jullie uitkiezen?

Die vraag stel ik niet zomaar. Ik vind de criteria van de wedstrijd dusdanig ruim dat nagenoeg iedere foto geschoten in Amsterdam mee kan dingen. Op Twitter las ik dat er ook een categorie voor mobiele foto’s is, maar daarover staat verder niks op de wedstrijdsite. Rare categorie ook, want dan ga je de manier waarop de foto gemaakt is belonen, niet de foto zelf.

Wat ik waardeer aan de wedstrijd is dat er in maart een expositie komt van de foto’s die de jury het beste vindt. Dat is een leuke blijk van waardering voor amateurfotografen. Geen idee of mijn foto’s daarvoor in aanmerking komen, maar dat doet er verder niet toe.

Uitgang Amsterdam Centraal Laser 3.14 bij De Doffer

De vier hier afgebeelde foto’s heb ik zelf toegevoegd aan de Flickr-groep Verliefd op Amsterdam. Ik mag er nog eentje toevoegen, maar ik heb zoveel foto’s dat ik het even niet meer weet. Die keuze laat ik dus aan mijn lezers. O ja, en als je een van de bijgaande vier foto’s niks vindt, hoor ik het ook graag. Laten we deze fotowedstrijd nog interactiever maken dan hij al is.

Van Gogh With A View

Tags: , , , ,

6 Responses to “Verliefd op Amsterdam?”

 1. karin r. Says:

  ik vind het een leuk idee, jammer dat het alleen over a’dam gaat. ;-)

 2. Jeroen Mirck Says:

  @Karin: Voor alle niet-Amsterdammers is dat inderdaad een minpunt, al is Amsterdam wel de stad waar de meeste niet-inwoners nog wel eens naartoe gaan. En het is een geweldige inspiratiebron. Voor mij was het dat ook al toen ik hier nog niet woonde.

 3. Branko Collin Says:

  Ik zie het verband van de onderste en bovenste foto met het thema niet. Overigens kun je maximaal 5 foto’s insturen, dus waarom stuur je ze niet allemaal in?

 4. René v D. Says:

  Ppppardon ? “de meeste niet-inwoners” ? Op een iets zuidelijker gelegen jaarlijkse Grootste Kermis Van De Benelux komt in anderhalf weekje twee miljoen wereldburgers over de vloer. Bedoel je die opmerking in absolute aantallen of in verhouding tot het aantal wel-inwoners ?

  En verder weet heel niet-inwonend Nederland dat Amsterdammers zichzelf en hun stad altijd geweldig vinden en alles daarbuiten als polder beschouwen. Maar dat zegt voor ‘ons’ meer over hen dan dat we er ook maar iets persoonlijk aan nemen. Amsterdam, het grootste kleine dorp in heel Nederland. Probeer dáár maar eens verliefd op te blijven…

 5. Jeroen Mirck Says:

  @René: Ik probeerde te zeggen dat er geen stad in Nederland is die door het hele jaar heen zoveel niet-inwoners trekt. Een kortstondig evenement (Tilburgse kermis, maar bijvoorbeeld ook het Internationale Filmfestival van Rottterdam) is toch iets heel anders: mensen komen voor het evenement en niet per se voor de stad.

  @Branko: Uit mijn 428 Flickr-foto’s over Amsterdam heb ik er zelf vier gekozen, maar ik geef mijn lezers de mogelijkheid om bepaalde foto’s weg te stemmen ten gunste van andere. De bovenste en onderste foto heb ik gekozen omdat het onderscheidende beelden zijn. Volgens mij drukken ze wel degelijk liefde uit voor kenmerkende onderdelen van de stad: de NDSM-werf en het toeristische Museumplein.

 6. René v D. Says:

  En kwannnnnntiteit telt ! ;)
  Ik plaag je maar hè, vuile Tilburgverlatert. En daarmee sinds deze week lotgenoot.

Leave a Reply