Mijn Kronan is terug

Brekend nieuws, zouden ze bij Purple Pants zeggen: mijn Kronan, die eind november gestolen leek, is terecht. Ik vond hem vandaag terug bij de Amsterdamse Fiets Afhandel Centrale (AFAC) in het Westelijk Havengebied. Een enorm afgelegen plek, maar de mensen waren er bijzonder aardig. Een tientje wegsleepkosten betalen en ik had mijn fiets terug.

Maandag realiseerde ik me dat mijn fiets daar wel eens zou kunnen zijn toen ik gemeentelijke werklui fietsen zag wegsnijden bij station Amsterdam Sloterdijk. Na een al even vriendelijk gesprekje (ambtenaren verdienen ook wel eens het voordeel van de twijfel) kreeg ik toen een folder van AFAC mee.

AFAC is een enorm fietsenkerkhof. Wie zijn gestolen of  weggesleepte brik er niet binnen drie maanden komt ophalen is hem kwijt. Terminale wrakken blijven er zelfs maar een paar weken staan. Mijn oude Kronan staat nu veilig in de berging, als reservefiets. Inmiddels heb ik een veel lichter trappende stadsfiets onder mijn kont. Maar dat ik mijn oude metgezel weer terug heb, dat kickt ass.

Mijn fiets is terug Mijn fiets is terug

Tags: , , ,

5 Responses to “Mijn Kronan is terug”

 1. Mike's Webs Says:

  Gefeliciteerd! Er stond laatst een column over het AFAC. Ergens in de krant geloof ik, al weet ik niet meer welke. In ieder geval waren de bevindingen van de schrijver ervan vrijwel het tegenovergestelde van jouw verhaal. Hij/zij was er niet zo blij mee.

 2. Witter Says:

  Wij zijn importeur van Kronan en wij zitten in Amsterdam.
  Van Woustraat 234, 1073 NC, 020-6797803

 3. Jeroen Mirck Says:

  @Witter: Normaal ben ik niet zo voor reclame in de comments, maar als liefhebber van de Kronan maak ik ditmaal een uitzondering. Meteen ook een vraag: Kronans werden toch niet meer gemaakt?

 4. Witter Says:

  Kronans worden nog steeds gemaakt. Het is jammer dat veel mensen dat denken want zo gaat het merk dus kapot. Wij waren er al vanaf het begin bij toen ze in Nederland werden verkocht, maar toen werden ze opeens overgenomen door een ander bedrijf. Als je naar deze link gaat dan zul je zien dat ze nog gemaakt worden:
  http://www.kronan.com/Inventory/Navision/11523002

 5. Witter Says:

  Beste Jeroen, hier heb ik nog een link van onze website.
  Groetje, Tom Witter
  http://www.fietstekoop.nl

Leave a Reply