I Don’t Like Mondays

Maandagmorgen op kantoor begin je de dag met koffie, veel koffie. Voor de meeste werknemers betekent dat een plastic bekertje met slecht smakende koffiewater. Laat deze video een ode zijn aan alle loonslaven die deze morgen, de meeste deprimerende dag van het jaar, bij de koffieautomaat staan. Doe mij maar cappuccino!

Het kan ook anders dan dat overbekende apparaat van Douwe Egberts in bovenstaand filmpje. Zo hebben bedrijven die vaak klanten over de vloer krijgen vaak een Nespresso-apparaat staan. Handig te bedienen en met beduidend betere koffie als resultaat.

Baas boven baas zijn echter de authentieke Italiaanse espressomachines. Google Nederland (gevestigd aan de Amsterdamse Zuidas, zie filmpje) is daar een goed voorbeeld van. Sterker nog: wie daar gaat werken, moet eerst op cursus koffiezetten. Dat is nog eens andere… koffie!

Een vraag aan mijn lezers: naar wat voor koffieapparaat liep jij vanmorgen voor je dagelijkse caffeïneshot? Vertel er meteen even bij wat voor koffie je voor jezelf hebt gezet. Tot zover dit koffiemoment. Werk ze vandaag, op deze Blue Monday!

Tags: , , , , , , , ,

13 Responses to “I Don’t Like Mondays”

 1. Michel Says:

  Nespresso!

  Maar wel gewoon thuis hoor ;)

 2. Ramon Says:

  Een zwarte bak kantoorvocht. ‘t Is vooral voor de cafeïne hè…

 3. Bert Says:

  Heerlijke espresso uit m’n Jura, lekker thuis!

 4. Natasha Says:

  Never on a Sunday is beter :)

 5. Erwin Kerk Says:

  Gewoon senseootje, dark roast….

 6. Tobias Says:

  Heb ook thuis nespresso. Vanochtend latte machiatto gemaakt met de melkschuimert.

 7. karin r. Says:

  nadeel van zo’n blogstukje blijven al die verwijzingen naar. ik klik er dus niet op.

  enne, pruttelkoffie. thuis en op het werk.

 8. Jeroen Mirck Says:

  @Karin: Die linkjes zijn bonus. Ik probeer zo te schrijven dat je ze niet mist als je mijn blog leest (maar ik verstop er wel regelmatig leuke snoepjes onder). Het embedded koffiefilmpje is daarentegen een wezenlijk onderdeel van bovenstaand stukje.

  Zelf heb ik zojuist weer een cappuccino getapt uit bovenstaand apparaat.

 9. Marnix Bras Says:

  Lekkere blogpost :-) Bij Dance4Life moeten we het met Senseo doen… zo nu en dan bezoeken we echter de Coffee Company… man, da’s lekker. ‘s Zomers een icecoffee…. ik kan het echt aanbevelen.

  Ik was laatst ook bij Microsoft NL (kantoor cq loungebar in een zwart juweeltje van een kantoorpand op Schiphol) op bezoek, waar gewoon een Coffee Company in het kantoor is ingebouwd… das andere koek, uh, muffin.

 10. Jeroen Mirck Says:

  Een toepasselijk mailtje:

  “Eindelijk, morgenvroeg is er weer even tijd voor jezelf. Eindelijk een moment om eens achter je PC uit te komen en om weer eens bij te kletsen met je collega’s. Even je bureau afstoffen of toch maar eens die planten rondom je werkplek water te geven.

  Waarom? Omdat het de hoogste tijd is voor wat technisch onderhoud. Daarom zullen onze programmeurs om 10:00u morgenvroeg even de stekker uit MINDZ.com trekken. Vanaf dat moment zal MINDZ.com dus even niet bereikbaar zijn.

  Hoe lang het precies gaat duren kunnen we helaas niet zeggen, maar later op de dag zijn we uiteraard weer gewoon bereikbaar. Wat ga jij doen als MINDZ.com uit de lucht is? We lezen er straks graag een blogje over!”

 11. Jord Says:

  ‘Bij ons’ op kantoor kennen wij 1 of 2 varianten van ongeveer dezelfde machine zoals in het filmpje. 1 detail echter is dat ze er ‘duurzame’ koffie(bonen) instoppen.

  Imo is dit wat ik beleef aan smaakprikkel van onze koffie: Ze stoppen koffie in deze DE-machine en vervolgens stellen ze zelf het ding op ‘duurzaam’ in, wat zoiets betekent als ipv 0,1 kopje koffie per boon gemiddeld 1 kopje koffie per boon… Resultaat: Iedereen neemt espresso, voor zover het daar op lijkt, of neemt heet water en een potje oplos van de appie heijn… yummie!

  Conclusie: De koffiemachine is dus niet altijd eindverantwoordelijke voor lekkere koffie, het type koffie. De onderhoudsmonteur / koffieapparaatbeheerder / afdeling koffie-inkoop hebben hierbij ook nog wat in de pap (of drap) te brokkelen.

  Prangende vraag is nu: Hoe tweak je de koffieautomaat op kantoor nu zo, dat er dan uiteindelijk wel relatief lekkere koffie uitkomt!

  Iemand bekend met een paar sneltoetsen / toetsencombi’s? :)

 12. Sint Smeding Says:

  Voor wie naast een kop koffie nog net iets meer nodig heeft om op gang te komen deze ochtend nog een toepasselijk stukje muziek:

 13. osmaniye haberleri Says:

  Your site is very goodsad information

Leave a Reply