Te koop: Emerce (prijs n.o.t.k.)

Emerce staat te koop, en ik dus ook. Dat is een nieuwe ervaring voor me. Reorganisaties, saneringen en andere inkrimpingen, die ken ik inmiddels wel. Je snijdt wat in budgetten, geeft een paar mensen een andere functie en gooit er een paar uit. Of ze gooien jou eruit. Klaar. Verkocht worden is anders: achter de schermen praten de hoge heren met overnamekandidaten, waar jij niks van weet. Je kunt hooguit speculeren – en dat gebeurde wat Emerce betreft dan ook gretig op diverse weblogs. Emerce leeft, nu alleen nog een uitgever vinden die dit sterke merk ook optimaal denkt te kunnen kapitaliseren.

We kregen de afgelopen maanden wel eens de kritiek dat Emerce.nl te veel over de economische crisis schreef. “Ik merk er niks van, mijn bedrijf draait super”, zei de een. “Beurskoersen zijn geen weerspiegeling van de werkelijke economische situatie”, zei de ander. In deze Emerce valt de term ‘Pavlov-reactie’. Toch is het logisch dat een ceo of ondernemer ingrijpt als hij zijn winst ziet wegvloeien. De crisis wordt alleen maar tastbaarder als je zelf ineens aan de beurt bent.

Wat betekent dit voor Emerce en zijn lezers? Niks. Emerce blijft gewoon verschijnen, sterker nog: wij trakteren onze abonnees deze maand op twee bijgestoken specials: onze jaarlijkse Emerce 100 en een nieuwe bijlage over e-commerce. Ruim tweehonderd pagina’s leesvoer voor onder de kerstboom. Boordevol advertenties, alsof er van crisis geen sprake is. Wij laten ons niet kisten.

Dit commentaar verscheen vandaag in Emerce 82.

Tags: , , ,

6 Responses to “Te koop: Emerce (prijs n.o.t.k.)”

 1. Kel Says:

  Hi Jeroen,

  Wat is het ballpark-figure dat ze ervoor willen hebben, denk je?

  – kk

 2. Kel Says:

  Never mind. Lees net in Adfo dat het in een bundel wordt verkocht met MT & Sprout.

 3. Toine Says:

  Zijn jullie vooruitlopend op de verkoop de website aan het opschonen? Vandaag zijn tien reacties op het interview met Google Nederland-baas Pim van der Feltz verwijderd. Of hapert de database?

 4. Toine Says:

  Goh, zie nu ineens dat er twee versies online staan…

  http://www.emerce.nl/artikel.jsp?id=2815646&;#reacties
  http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=2813678&;

 5. Jeroen Mirck Says:

  @Toine: Zoals je als (oud-)medewerker vast wel weet, is Emerce heel zorgvuldig met moderatie van comments. De website krijgt een upgrade, maar je zult begrijpen dat daar nu even mee wordt gewacht tot na de verkoop.

 6. Jeroen Mirck » VNU in de verkoop? Says:

  […] Veel nieuws ineens over VNU Media. Middenin de gesprekken over de verkoop van Emerce, Management Team en Sprout duikt er ineens een veel complexer probleem op voor de directie: banken moeten bijspringen met leningen omdat de Britse investeerder 3i zelf in financiële nood is geraakt. Het is zelfs niet ondenkbaar dat schuldeisers 3i gaan dwingen VNU te verkopen. […]

Leave a Reply