Dutch Bloggies gaan op de schop

Er gaat het nodige veranderen bij de Dutch Bloggies. Als jurylid werd ik dit weekend geïnformeerd door voorzitter Frank Meeuwsen, die er zelf mee stopt. Ook mede-bestuurslid Remco Sikkema zwaait af.

Meeuwsen en Sikkema worden opgevolgd door twee representanten van de nieuwe garde webloggers in Nederland: Edial Dekker en Ernst-Jan Pfauth, de organisatoren van de blogconferentie Blog08. Die gaan de Bloggies vast voorzien van een stevige impuls hedendaagse rock ‘n’ roll.

Meeuwsen in zijn officiële reactie:

“De Dutch Bloggies zijn dus NIET opgeheven. Ze gaan gewoon door, maar met nieuw bloed in de organisatie. Ton Zijp zal als oudgediende met Ernst-Jan en Edial weer een geweldige verkiezing en uitreiking op poten gaan zetten.”

Zie ook hieronder het video-interview met hem.

Ik wens de nieuw organisatoren veel succes. Natuurlijk gaan ze het anders doen dan hun voorgangers, maar met verandering (lees: verjonging) is niets mis. In maart ben ik er graag weer bij als jurylid, bijvoorbeeld om de prijs voor de beste marketingblog uit te reiken. Laat ik zelf ook maar een onthulling doen: ik zal die prijs ditmaal uitreiken in een heuse paarse broek. Blog en weder dienende.


Frank Meeuwsen: ‘Ik stop!’ from AtMosttv on Vimeo.

Tags: , , , , , , ,

15 Responses to “Dutch Bloggies gaan op de schop”

 1. Ton Says:

  Is dat laatste nou perse nodig? ;-)

 2. Jeroen Mirck Says:

  @Ton: Ik kies die paarse broek natuurlijk met smaak uit. :)

 3. karin r. Says:

  goh …

 4. Natasha Says:

  Het moet Pfauth zijn…

 5. Jeroen Mirck Says:

  Phauth was inderdaad fout, dat moest Pfauth zijn. Vort, fout, weg!

 6. Ton Says:

  @Jeroen: Als je ‘t maar laat tijdens de andere bijeenkomsten, waar camera’s je niet kunnen zien. ;-)

 7. Jeroen Mirck Says:

  @Ton: Dacht je dat ik voor mijn PLEZIER een paarse broek aantrek?
  Die fashion fetish laat ik liever over aan Bert Brussen, Dominique Weesie, Ambroos Wiegers en andere stijlloze types. ;)

 8. Peter Evers Says:

  Kijk uit naar de paarse broek! Wordt het een skinny jeans, geheel in de stijl van de organisatie?

 9. Ton Says:

  @Jeroen: Ernst-Jan had tijdens Blog08 toch duidelijk een (weliswaar fel-) rode broek aan.
  @Peter: Ik draag geen skinny jeans. Ik weet niet waar je die info vandaan hebt. Ik wil dit dan ook met kracht hier gesteld hebben. :-)

 10. Jeroen Mirck Says:

  @Peter: Ik ben er nog niet uit, maar skinny jeans… veto!

 11. Willem Says:

  Ben jij eigenlijk niet te oud als jurylid ?

  :-)

 12. Jeroen Mirck Says:

  @Willem: Dat mogen de (piepjonge) organisatoren bepalen. ;)

 13. Jeroen Mirck Says:

  Update: Ramon Stoppelenburg, afgelopen jaar nog jurylid van de Dutch Bloggies, wordt de nieuwe voorzitter van de stichting. Op zijn blog schrijft hij:

  “Vanaf heden ben ik de nieuwe voorzitter van de Stichting Dutch Bloggies. Ik neem de functie over van Frank Meeuwsen (35). Eerder werd al bekend (Volkskrant Mensen, 4 december jl.) dat Edial Dekker (24) en Ernst-Jan Pfauth (22) de organisatie van de jaarlijkse verkiezing voor de beste weblogs van Nederland gaan versterken. Het is een bijzondere uitdaging, in 2001 organiseerde ik – anoniem en enkel online – de eerste editie van de Dutch Bloggies. Komend voorjaar zullen voor de negende keer de Dutch Bloggies, de jaarlijkse verkiezingen voor de beste weblogs van Nederland. worden uitgereikt.”

 14. Jeroen Mirck » Juryvoorzitter van Dutch Bloggies Says:

  […] “Jeroen Mirck juryvoorzitter Dutch Bloggies 2009″, meldt bloggersblog About:blank vandaag, dus laat ik het dan zelf ook maar even publiek maken: ik ga de jury van Neerlandse enige echte weblogprijs leiden. Daar ben ik heel trots op en ik heb er veel zin an. Na de zomer gaat het allemaal gebeuren, dus dan ga je meer van me horen. De blogosfeer is nog altijd volop in beweging, getuige de wijze waarop het bekende weblog Geenstijl dit voorjaar een plek in het publieke bestel van Hilversum heeft veroverd. Genoeg reden om van de negende editie van de Dutch Bloggies een klaterend succes te maken. […]

 15. Jeroen Mirck Says:

  Even een aanvulling op dit bericht: Edial Dekker en Ernst-Jan Pfauth hebben enkele maanden geleden toch afgezien van hun bestuursrol. Hun kijk op de Dutch Bloggies verschilde te veel met die van de andere bestuursleden Ramon Stoppelenburg en Ton Zijp. Als kersverse juryvoorzitter betreur ik het natuurlijk dat Edial en Ernst-Jan niet bij de organisatie betrokken zijn, maar ik ben er evengoed van overtuigd dat we van de komende editie een succes kunnen maken.

Leave a Reply