Fiets gestolen

Hij is weg. Mijn mooie zwarte Kronan is gisteren gestolen…

Daar stond ik dan, ‘s avonds laat in de regen buiten station Amsterdam Sloterdijk. Op de plek waar ik zeker wist dat ik mijn fiets diezelfde ochtend had achtergelaten, stond inderdaad een fiets, maar niet de mijne. Wat nu? Toch maar even doelloos een rondje gelopen, al wist ik heus wel dat ik daarmee mijn fiets niet terug ging krijgen.

Natuurlijk was ik boos dat iemand mijn bezitting had ontvreemd, maar dat was niet eens echt het punt. Laat ik het maar gewoon heel soft zeggen: ik mis mijn metgezel. Mijn Kronan en ik waren al zeven jaar samen. Natuurlijk wist ik dat mijn fiets zijn beste tijd had gehad, maar tegen beter weten in had ik hem de afgelopen weken net helemaal opgelapt: nieuwe banden (lastig te krijgen!), een nieuwe bel en zelfs een nieuw slot. Het oude slot had er vorige week de brui aan gegeven. Het nieuwe (toch een Axa) blijkt niet bijster diefstalproof. Fuck Axa.

Mijn oude fiets in het nieuw, maar nu al weg. Ik hoop dat de dief snel een lekke band krijgt. En een verroest slot. En een verkeersboete voor rijden zonder licht. Achter- en voorlamp, dat is een dubbele boete.

Tags: , ,

3 Responses to “Fiets gestolen”

  1. Mike's Webs Says:

    Balen, Jeroen!

  2. karin r. Says:

    jatters!

  3. Jeroen Mirck » Blog Archive » Mijn Kronan is terug Says:

    […] Brekend nieuws, zouden ze bij Purple Pants zeggen: mijn Kronan, die eind november gestolen leek, is terecht. Ik vond hem vandaag terug bij de Amsterdamse Fiets Afhandel Centrale (AFAC) in het Westelijk Havengebied […]

Leave a Reply