Praten over bloggen op de radio

Vanavond om 20.00 uur ben ik te horen in Mediazaken, het radioprogramma van BNR over reclame en media. Naar aanleiding van mijn mening over bloggende journalisten zit ik in een panel met lifestyle-blogger Nalden en Reet van voormalig shockblog Retecool. De presentatie is in handen van Frederique de Jong. Luistert allen!

Update 19:30: Retecool liet het afweten. In plaats daarvan belde de redactie ook even met Marjolijn Kamphuis van weblog DutchCowgirls, dat de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten live gaat verslaan. (Later hier een linkje naar de podcast, nu eerst Halloween!)

Update #2: De uitzending is inmiddels hier te beluisteren.

Tags: , , , , , ,

5 Responses to “Praten over bloggen op de radio”

 1. Mike's Webs Says:

  Ik wacht wel tot het linkje en verslagje, Jeroen. Vanavond is het tijd voor een flinke dosis horror… Halloween :) Good luck met de uitzending!

 2. Mike's Webs Says:

  @Jeroen: Da’s voor de eerste keer sinds heel lange tijd dat ik radio geluisterd heb. :) Wel aardig interview, maar voor diehard-bloggers weinig nieuws onder de zon.

 3. Jeroen Mirck Says:

  @Mike: Klopt. Misschien is dat ook wel het probleem van praten over bloggen anno 2008: nu het fenomeen toch al zeker tien jaar bestaat, horen de bloggers die alweer wat langer meedraaien telkens weer dezelfde voor- en tegenargumenten. Toch kan het geen kwaad ze (telkens verfijnder verwoord) te herhalen, want voor buitenstaanders blijft er altijd nog veel uit te leggen. Het is zoals mediaconsultant Jaap Stronks het laatst op Twitter zei: “In tegenstelling tot wanneer je blogt of op conferenties praat, moet je bij opdrachtgevers gemiddeld vijf jaar oude ideeën uitleggen.”

 4. Mike's Webs Says:

  @Jeroen: Da’s waar. Als ik met niet-bloggers praat over de blogosfeer en het bloggen, dan is het vaak alsof ze van een onbekende wereld horen. Grappig hoe voor jezelf iets volledig vanzelfsprekend kan zijn, terwijl anderen geen weet hebben van hoe dat in elkaar steekt. Eigenlijk zou BNR binnenkort met een vervolginterview moeten komen, waarin dieper op de zaken in gegaan kan worden.

 5. Natasha Says:

  Het was jammer genoeg “Bloggen voor dummies”. De vrouw stelt vragen die erg voor beginners zijn bestemd. Inderdaad een vervolginterview! Wat een stem :)

Leave a Reply