Nieuw visitekaartje

Dit weblog heeft vanaf heden een nieuwe header. Niet onbelangrijk, want een header is toch in feite je visitekaartje als blogger. Voorheen vloog er een meeuw door het beeld, in een helblauwe Californische lucht. Die meeuw heb ik losgelaten, hij mag weer vrij vliegen. Voortaan kijk ik jullie aan. Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

De nieuwe header is ontworpen door Rineke Kosten, die haar eigen vormgeefstudio Yes, We’re Open runt in Amsterdam. Via mijn online netwerk kwam ik met haar in contact. De opdracht waarmee ik haar op pad stuurde, was een header die duidelijk vertelt dat dit echt mijn website is. het mocht er best serieus uitzien (want dat ben ik ook), maar ook weer niet al te zakelijk. I’m talking business here, but not always.

Met het resultaat ben ik zelf heel erg tevreden. De bewerkte foto geeft de header iets eigens. Zwart, grijs en goud zijn serieuze kleuren, maar ook mooi stijlvol. De nieuwe jas past goed. Wat vinden jullie van dit verse visitekaartje?

Header JeroenMirck.nl

Tags: , , , , ,

13 Responses to “Nieuw visitekaartje”

 1. anna-maria Says:

  Mooi visitekaartje! Stoer, sommige mensen willen niet pontificaal met hun hoofd op hun blog…maar ik geloof in ‘oog in oog’ . mooie ontwerp, deftig en gedegen.

  Home op links is wat moeilijk te lezen. Maar voor de rest…complimenten met je nieuwe jas!

 2. Rutger Says:

  Mooie header! :-)

 3. Karel Kolb Says:

  Mooi Jeroen, het past wel bij je, deze klassiek-sportieve uitstraling. Als meneer van de (Emerce)krant moet het immers ook niet té frivool worden, toch? :-)

 4. Bram Says:

  Ik vind het typografische gedeelte mooi. De illustratie ben ik wat minder enthousiast over. Het is een strakke illustratie die er wazig in staat (geblurred). En dan wordt ie ook nog eens laf weggefade naar rechts. Zonde van zo’n strakke prent. Als je kijkt naar een goed “geillustratorde” versie van je hoofd, moet je eens naar het werk van Shepard Fairey kijken (die van de Obama kop).

 5. Lode Broekman Says:

  + Kleuren zijn ingetogen en betrouwbaar.
  + Een schuin hoofd toont interesse.
  – Echter, als je nu de ogen volgt, kijk je weg van de content. Da’s jammer.
  Verder: gewoon een strakke header.

 6. Verbal Jam Says:

  Ja, ziet er goed uit hoor!

 7. Jeroen Mirck Says:

  Dank voor de reacties.
  @Lode: Het wegkijken ervaar ik zelf niet echt als een probleem.
  @Bram: Shepard Fairey (Obama) is top, maar vast onbetaalbaar. :)
  @Anna-Maria: Die Home-button kleurt verkeerd. Ga ik achteraan…

 8. Bram Says:

  Het gaat er mij niet om dat je met hem moet werken, ik vind alleen dat je met het uitgangspunt een strakker eindresultaat had kunnen krijgen. Obama was daar een referentie bij.

 9. Mike's Webs Says:

  Vind ‘m wel fris. Lekker strak. Mooie letters.

 10. Erik van Roekel Says:

  Mooie header en weinig toe te voegen aan de comments hierboven. Wat ik wel een beetje mis is de aansluiting van de header met de rest van je blog hieronder, voelt nog niet als een eenheid.

 11. Han Says:

  Wel iets wat narcistisch ;-)

 12. Jeroen Mirck Says:

  @Erik en anderen: Het is inderdaad mijn bedoeling om de grafische vorm van mijn header terug te laten komen in andere delen van het site-ontwerp, maar daar laat ik nog even mijn gedachten over gaan. De (ver)bouw is een geleidelijk proces, naast mijn drukke fulltime baan.

  @Han: Nederlanders reageren heel anders op zelfportretten op blogs dan Amerikanen. Ik hoop (en denk) dat dit ontwerp niet al te narcistisch overkomt. :)

 13. Han Says:

  Het was inderdaad slechts een knipoog naar je eerdere posts over narcisme. Ik vind juist dat op een blog dat als domeinnaam de naam van de schrijver heeft een persoonlijke foto een logische stap is. Wellicht dat ik zelf eerdaags ook doe :)

Leave a Reply