Blogging is Rock ‘n’ Roll

Gisteren even koffie gedronken met twee ‘upcoming rock stars of the web’: Ernst-Jan Pfauth en Edial Dekker, de jeugdige organisatoren van Blog ’08. Dit eendaagse blogcongres vindt over drie weken plaats in Pakhuis De Zwijger. Het enthousiasme van Ernst-Jan en Edial is aanstekelijk. Hun benadering is verfrissend: “Blogging is Rock ‘n’ Roll!”

Laten we eerlijk zijn: bloggen begint als fenomeen toch een beetje sleets te raken. Juist daarom is de  invalshoek van Blog ’08 zo fris. Het geeft bloggen wellicht weer nieuw elan.

Op Blog ’08 draven verschillende bloggers op die de blogosfeer (oké, dat is een extreem uncool woord) weer wat peper in de reet stoppen. Pete Cashmore is zo’n rockstar: met Mashable bedacht hij een van de meest coole en invloedrijke techblogs te wereld. En wat te denken van de jonge Nederlandse designblogger Nalden, die inmiddels van zijn werk kan leven? Ook hij komt naar Blog ’08.

Met hun charme krijgen Ernst-Jan en Edial trouwens al een heleboel voor elkaar. Wat alleen al te denken aan deze schaamteloze plug op Marketingfacts? Nu alleen nog een volle bak bij Blog ’08. You go, boys!


Interview from MarketingFacts on Vimeo.

Tags: , , , , , , ,

5 Responses to “Blogging is Rock ‘n’ Roll”

 1. Anja Says:

  Cool! Alleen jammer dat mijn agenda swamped is… gaat niet lukken…

 2. JeroenMirck.nl » That one rockin’ blog post Says:

  […] like the organizers of Blog ‘08, who I met for a cup of coffee last week, so I submitted my personal favorite. “That one rockin’ blog post could only be […]

 3. [Blog] Blog08: blogging, vlogging and rock stars Says:

  […] Even though blogging has been around for quite some time, it was the first time that Amsterdam played host to a conference dedicated to blogging, Blog08. An initiative of two enthusiastic Dutch youngsters, it was mainly an inspirational event, disguised as a kind of rock show. Although there was a live band, the ultimate rock star was “bad mother vlogger” GabeMac who closed the conference with a rocking vlog performance. The audience joined him in singing “we will, we will vlog you!” But the major theme of this conference was being passionate about blogging, which also applies to people who are in it for the money. […]

 4. JeroenMirck.nl » Dutch Bloggies op de schop Says:

  […] Er gaat het nodige veranderen bij de Dutch Bloggies. Als jurylid werd ik dit weekend geïnformeerd door voorzitter Frank Meeuwsen, die er zelf mee stopt. Ook mede-bestuurslid Remco Sikkema zwaait af. Zij worden opgevolgd door twee representanten van de nieuwe garde webloggers in Nederland: Edial Dekker en Ernst-Jan Pfauth, de organisatoren van de blogconferentie Blog08. Die gaan de Bloggies vast voorzien van een stevige impuls hedendaagse rock ‘n’ roll. […]

 5. chat Says:

  Rock perfect.

Leave a Reply