Blues Explosion… Yeah!

Jon Spencer Blues Explosion (2008)

“Yeah!” Geen artiest kan dat zo heerlijk roepen als Jon Spencer, voorman van de naar hemzelf vernoemde Blues Explosion. De boodschap van deze band uit New York is even primair en simpel als haar muziek: “We don’t play blues, we play rock ‘n’ roll!” Dit weekend trad het drietal op in de Amsterdamse Melkweg met een ouderwets strakke rockshow. En we hebben daar zelf bewegende beelden geschoten. Yeah!

Geen toeters en bellen bij een concert van de Jon Spencer Blues Explosion (kortweg JSBX), maar gewoon drie mannen op het podium die genadeloos zwoegen op hun gitaren en drums. Spencer zelf is de entertainer die contact maakt met zijn publiek, terwijl mede-gitarist Judah Bauer schijnbaar emotieloos de moddervette JSBX-riffs voortbrengt. Drummer Russell Simins werkt zich ondertussen helemaal in het zweet met zijn ritmesectie die het ontbreken van een bassist moet ondervangen.

Hoogtepunt van het reguliere concert (er volgde nog een uitvoerige toegift) was het slotnummer ‘Get Down Lover’, waarin Spencer het publiek opzweepte met het eindeloos herhalen van dat ene woord: “Yeah!” Ik stond vooraan en kon deze eruptie van pure rock vastleggen. Het beeld is te donker, maar je kunt de sfeer proeven. En ach, is de muziek van JSBX zelf niet ook heerlijk ongepolijst? Yeah!

Klik hier voor al mijn foto’s van de show.

Ook heb ik een tweede video. Veel plezier!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

3 Responses to “Blues Explosion… Yeah!”

 1. Chariovalda Says:

  Yeah! Mooi verslag en fragment op het filmpje was inderdaad een van de hoogtepunten.

 2. Jeroen Mirck Says:

  Nice to see a British JSBX website linking to my Flickr pictures.
  They published one and informed me by mail. Thanks, Adam!
  http://www.pop-catastrophe.co.uk/news.aspx (no deeplinks)

 3. Mike's Webs Says:

  L. en ik zouden ook nog gaan, maar het is erbij ingeschoten door het Festival van de Beschaving. Zo te lezen heb je je wel vermaakt! :)

Leave a Reply