Blote borsten

De striptease zit in een recessie. Het is iets ordinairs geworden, te zien op SBS6 en Veronica tussen de commercial breaks vol sekslijnen. De hedendaagse mens wil instant bevrediging, dus moeten de kleren snel worden afgerukt. Het draait om blote borsten kijken. Maar het kan ook anders, zoals afgelopen zaterdag tijdens de Burlesque FreakOut. Stijlvolle danseressen met pikante shows – maar nergens ordinair. Burlesque heeft stijl.

“Burlesque. Het is een nieuwe trend. Feesten in nachtclubachtige settings met sexy danseressen die er uit zien als jaren vijftig filmsterren”, zo omschreef Nieuwe Revu het eind vorig jaar heel treffend. Niet helemaal nieuw trouwens, want in het midden van de jaren negentig kwam het al terug ‘in de mode’ in de VS. Inmiddels heet het New Burlesque en kan het bestaan uit “many forms, but all have the common trait of honoring one or more of burlesque’s previous incarnations, with acts including striptease, expensive costumes, bawdy humor, cabaret and more.”

Striptease, kostuums en humor voerden zaterdag de boventoon in het Comedy Theater. Burlesque FreakOut wordt georganiseerd door de mannen van de Amsterdam Beat Club, vooral bekend als deejay-duo. Zij hadden een prikkelend programma met internationale danseressen samengesteld, waaronder de Amerikaanse Pepper Minsky, de kleine Canadese Marianne Cheesecake en uit eigen land Beeby Rose.

Blote borsten passeerden zeker de revue, al waren ze vaak voorzien van tepelversieringen. Bovendien waren sommige acts op het foute af, zoals de toegift waarin Cheesecake vla voerde aan een jong sexy meisje uit het publiek (zie de video). Toch is Burlesque te artistiek en humoristisch om echt plat te worden. Het is entertainment, waar evenveel vrouwen als mannen op af komen. En dat is bij veel erotiek en porno wel anders.

Creatief hoogtepunt was de Franse Antoinette LaBelle, die tijdens een cowboy-act het nummer ‘Hey Joe’ van Jimi Hendrix begeleidde op een forse chello die ze zwoel tussen haar benen klemde. De act was spannend, grappig en verrassend tegelijk. Echt Burlesque.

In september gaat de Beat Club nieuwe Burlesque-feesten organiseren. Ga ook eens kijken. Vergeet echter niet dat bij dit soort ‘Freak Outs’ een dresscode hoort: “Don’t forget to dress up for party time!”

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Responses to “Blote borsten”

  1. Menno Says:

    Daar is inderdaad niets mis mee, al is het me (wat ik zag op het filmpje) iets te variete. Overigens erger ik me ook dood aan al die onsmakelijke seksreclames op de Nederlandse tv. Op ELKE commerciële zender is weer zo’n ordinaire lelijke troela te zien. Ben gek op borsten, maar breng het een beetje met smaak.

  2. Jeroen Mirck » Terugblik op het blogjaar Says:

    […] Want dat doe je als blogger met de jaarwisseling in zicht: terugblikken op het blogjaar, op de berichten die het meest gelezen werden of de meeste discussie teweeg brachten. And the winner is… […]

Leave a Reply