Barcelona in beeld

Mijn vakantie zit er weer op. Terug in Nederland is het vertrouwd hondenweer, zijn er ontwikkelingen bij VNU en kan ik me helemaal storten op de productie van een nieuwe Emerce. En op het klaarstomen van deze blog. Toch even terugblikken op mijn week in Barcelona. Veel eten, drinken en shoppen, maar ook cultuur gesnoven en de Montjuic per fiets beklommen.

Uniek moment: oog in oog gestaan met een van de meest omstreden kunstwerken aller tijden. Nee, het was geen Spaans werk of zelfs maar iets dat permanent in Barcelona wordt tentoongesteld. Toen ik ervoor stond, besefte ik hoe belangrijk het is geweest: ‘Fountain’ van Marcel Duchamp. Met deze gesigneerde pispot provoceerde de invloedrijke Fransman in 1917 de kunstwereld. Het Museu Nacional d’Art de Catalunya, in de heuvels boven Barcelona, exposeert tot 21 september het op elkaar aansluitende werk van de drie kunstvrienden Duchamp, Picabia en Man Ray. Ook Duchamps besnorde Mona Lisa (bekend onder de naam L.H.O.O.Q.) is in het Catalaanse museum te zien.

Fountain (Marcel Duchamp) Casa Mila, Barcelona

Het leuke aan Barcelona is dat je zo heerlijk door de stad kunt dwalen, om uiteindelijk aan te lopen tegen leuke designerwinkels (ga naar de wijken Gracia of El Born), bars of restaurantjes. Altijd handig dat er een (opgespoten) strand om de hoek ligt, al struikel je daar over de illegale verkopers van bier en snacks. Achter de promenade kun je heerlijke vis-tapas eten.

Shopping in Barcelona Barça: mes que un club

Wie al mijn foto’s wil zien, verwijs ik door naar mijn Flickr-pagina, waar ik een aparte set met Barcelona-kiekjes heb aangemaakt. Voor de voetbalfanaten is er ook nog een set met foto’s van Camp Nou, de voetbaltempel van FC Barcelona. Veel plezier. Adios!

My Barcelona Trip

Tags: , , , , , , , , ,

5 Responses to “Barcelona in beeld”

 1. Jeroen Mirck » Blog Archive » Veranderingen bij Emerce Says:

  […] Jeroen Mirck Journalist & Blogger « Barcelona in beeld […]

 2. Reizen Brazilie Says:

  Ik ga deze pagina aan mijn favorieten toevoegen

 3. reisbureau ervaringen Says:

  Ik hoorde over dit blog via een vriend :D leuk om te lezen .

 4. Jeroen Mirck » Blog Archive » Liefde in Barcelona: Cristina of toch Vicky? Says:

  […] Nog geen week nadat ik Woody Allen klarinet zag spelen in Paradiso, ging ik opnieuw naar hem kijken. Of beter gezegd: naar zijn nieuwe film Vicky Cristina Barcelona. Ik waardeer Allen enorm als regisseur, bovendien ging ik afgelopen zomer nog naar Barcelona op vakantie. […]

 5. Jeroen Mirck » Barça: més que un club Says:

  […] Vorig jaar bezocht ik op vakantie in Barcelona het befaamde stadion van de vereniging, Camp Nou. Daar schoot ik vele foto’s, onder de indruk van de entourage. Helaas heb ik er toen geen speler gezien, afgezien van een bordkartonnen Thierry Henry. […]

Leave a Reply